Chutný moučník z piškotového těsta, plný kandované kůry, ovoce, rozinek a nasekaných mandlí, milovaly už naše babičky. Skvělý je poprášený vanilkou provoněným moučkovým cukrem, polít ho ale můžete i hořkou čokoládou.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak do směsi zašleháme změklé máslo. Přidáme prosetou mouku s kypřicím práškem, mandle, rozinky a pokrájené kandované ovoce a nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků a špetky soli.
Těsto urovnáme do podlouhlé formy na chlebíček vymazané tukem a vysypané hrubou moukou a pečeme v troubě předehřáté na 175 °C dozlatova. Propečení zkusíme špejlí.
3
Chlebíček necháme ve formě trochu zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Před podáváním ho pocukrujeme.