• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Biskupský chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Biskupský chlebíček

autor: Lucie Dulíková
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 66
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • 120
      g máslo změklé
    • 150
      g hladká mouka
    • prášek do pečiva stačí 1/2 balení
    • 100
      g hořká čokoláda nasekaná
    • 100
      g rozinky
    • 1
      hrst lískové oříšky nasekané
  • Na polevu:
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 100
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 160 °C.
2
Změklé máslo utřeme s cukrem do světlé pěny. Poté do ní postupně zašleháme žloutky. Přisypeme ořechy, rozinky a čokoládu (popřípadě kandované ovoce). Bílky ušleháme do tuhého sněhu. Za stálého míchání přisypeme do žloutkové směsi mouku s práškem do pečiva a nakonec k ní opatrně připojíme našlehaný sníh.
3
Chlebíčkovou formu (nebo srnčí hřbet) vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a tu pak vložíme do trouby. Chlebíček necháme péct asi 45 minut.
4
Po upečení ho necháme zcela vychladnout.
5
Mezitím si připravíme čokoládovou polevu „ganache“. Smetanu dáme do hrnce a přivedeme ji k varu. Nalámanou čokoládu nasypeme do mísy a zalijeme ji vařící smetanou. Za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit, po té získáme hladkou polevu.
6
Chlebíček zalijeme připravenou čokoládovou polevou. Necháme ji v klidu vystydnout.
7
Hotový biskupský chlebíček krájíme na plátky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Biskupský chlebíček II.

Biskupský chlebíček II.

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Jiříkův biskupský chlebíček

Jiříkův biskupský chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Houska68
    Houska68 | 27. 3. 2019 15:43

    Jako dítě jsem za totace kupovany biskupak nesnášela, byla to dusiva snídaně. Koupila jsem si formu kvůli vaječné tlacence a rozhodla ho vyzkoušet podle tohoto receptu. Opravdu výborné. Měla jsem co dělat, abych jenom ochutnala a zbylo na druhý den do práce. Ukladam a děkuji za recept.

  • jituvelu@seznam.cz | 23. 12. 2014 11:32

    je to výbornej recept a klidně přidej 1 kostu měkého tvarohu a prašek do peřiva ej celej .Je toho víc a je t výborné ,ale stejně je tsta jen do 1 hřbetu :-P

  • kjik | 15. 11. 2014 21:10

    Skvělý, nadýchaný a chuťově vynikající! Místo čokolády jsem dala snickers :-) mňamka. Dávám 1*

  • Pavlička | 28. 10. 2014 17:52

    právě vychladl a nakrojila jsem ho...dala jsem jen tři vejce, ořechy a kandované ovoce a je to mnamka. Cokoladu na polevu nemam, myslim, ze není třeba...rána asi nedožije...vynikající dobrota

  • danio.rerio | 10. 12. 2013 15:55

    Je moc dobrý, dnes jsem zkusila variantu s čerstvým ovocem - do těsta nastrouhaná tabulka čokolády a nakrájené dvě čerstvé hruštičky, bez rozinek a ořechů. Taky moc dobré a ta čokoládová poleva už je skoro zbytečná :-)

  • vantina
    vantina | 22. 12. 2012 08:58

    výborný,dávám za jeda

  • Bopik | 6. 9. 2012 11:42

    Výborný chlebíček, nestihla jsem ani udělat polevu, byl hned pryč. Dávám za 1 a přidávám do kuchařky.

  • silvik T.
    silvik T. | 20. 5. 2012 15:38

    Po ochutnání chlebíčku,jsem se vrátila do dětství :),kdy jsme právě biskupský chlebíček dostávali od babičky a přesně takle chutnal.Moc mě to potěšilo :)Dávám za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dezerty Snídaně Večeře Pečení Vaření Vánoce Velikonoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hořká čokoláda Lískové oříšky Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Rozinky Smetana ke šlehání Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

Česneková pomazánka - Ježek

Česneková pomazánka - Ježek

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Jogurtová buchta s borůvkami

Jogurtová buchta s borůvkami

Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

56
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
55
Houbový guláš
Houbový guláš
52
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
48
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
43
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)
Bio lečo aneb jak zabít partnera :)
Bircher müsli s pečeným ovocem
Bircher müsli s pečeným ovocem
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček - hrnkový
Biskupský chlebíček - hrnkový
Biskupský chlebíček II.
Biskupský chlebíček II.
  • Recepty.cz
  • Biskupský chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact