• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Biskupský beránek
Napište svůj komentář k receptu

Biskupský beránek

autor: aktija
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Biskupský beránek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      prášek do pečiva
    • 1
      hrnek cukr
    • citronová kůra z půlky citronu
    • 0,50
      hrnek mléko
    • 4
      vejce
    • 2
      lžíce rozinky
    • 1
      lžíce kandované ovoce sekané
    • 1
      lžíce nasekané ořechy
    • 1
      lžíce čokoláda sekaná

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, kůrou, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali celá vejce, řádně promícháme. Vmícháme rozinky, ovoce, ořechy a čokoládu. Promícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě 50-55 minut. Můžeme polít čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční biskupský beránek

Velikonoční biskupský beránek

Velikonoční biskupský beránek II.

Velikonoční biskupský beránek II.

Biskupský chlebíček II.

Biskupský chlebíček II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 13. 4. 2011 10:24

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 13. 4. 2011 09:44

    2 hrnky polohrubé mouky

  • Stanislava Kacálková | 9. 4. 2009 22:05

    Zkusila jsem tento recept,je to gumové a s biskubským to nemá absolutně nic společného.takže hodně moc sklamaná.Protože já mám moc ráda biskubský třeba chlebíček.Jestli tam něco chybý nevím.Podle mne asi tuk

  • Lenka Hrábková | 26. 3. 2008 11:38

    Bohužel jsem také vyrobila gumídka s ovocem a čokoládou na dně. Ještě se mi vprostřed srazil, škoda, vypadalo to tak pěkně.

  • Jiřina Miňovská | 23. 3. 2008 12:10

    Tak jsem ho teď dala do trouby, snad to dobře dopadne.

  • Terinka | 22. 3. 2008 17:40

    Hm,vypadá to fakt skvěle,Jdu to zkusit,tak mi držte palečky!Díky a ahojky

  • Zdenka Ad. | 22. 3. 2008 16:40

    Dobrý den. Beránek je úžasný. Dělala jsem ho v klasické kameninové formě. A bylo to dokonalé-byla krásně plná, což jsem nečekala, protože to je ta veliká forma a všechny recepty na beránky, které jsem zatím vyzkoušela byly jen tak do poloviny formy. Opravdu všem vřele doporučuji.

  • Olina Malá | 4. 5. 2007 10:34

    Pekla jsem ho jen v jedné půlce (menší forma) a navíc to by můj první beránek ale stejně ho rodina statečně snědla :-). Pak jsem ještě pekla dva ale to už byl recept od staré tety a ty už se mi povedli. Olina

  • hana Valentová | 12. 4. 2007 18:24

    Dělala jsem z tmavého cukru a špaldové mouky a místo kandovaného ovoce jsem dala sušené meruňky, čokoládu na kousky a rozinky, gumídek to nebyl, ani nadýchané, prostě tak akorát, byl moooc dobrý, určitě ho ještě někdy udělám.

  • Jana Peková | 12. 4. 2007 16:55

    Hutnější byl to ano,ale snědl se celý,takže dobrý.

  • Zdenka Korábová | 12. 4. 2007 16:26

    I já jsem recept vyzkoušela, dopadl dobře, žádné nadýchané peří, ale pořádný beran, jen jsem nevydržela a do těsta přimíchala cca 5-7 dkg rozpuštěné Hery a dala o 1/ prášku víc a místo kandovaného ovoce - dyni v cukru. JEDNA BAŠTA

  • Miroslava Severová | 10. 4. 2007 15:00

    I mě se povedl "gumídek", myslím Oli, že jsme daly moc kandovaného ovoce.A navíc pečete tohoto beránka jen v jedné půlce, nebo přiklopeného tou druhou ? Já mám asi menší formu - je asi tak 20 cm dlouhá a když peču ten svůj recept, tj. piškotový, tak peču jen ze tří vajec, je to vYzkoušený - ze 3 vajec do obou půlek a pak slepím krémem, tak jsem tohoto udělala taky jen ze třech vajec, ale přesto mi všude přetékal. Tak musím buď více trénovat a nebo se vrátit ke svému. ahoj Míra.

  • Olina Malá | 5. 4. 2007 08:22

    Já jsem vyrobila místo beránka nějakého "gumídka". Nemáte někdo tušení proč?

  • Lada Kovářová | 4. 4. 2007 20:03

    Těsto jsem udělala z dvojité dávky, ta jedna tam padla jak nic :-))) Beránek krásně voní, snad bude i chutnat. Tak ať se vám podaří :-)

  • Petra | 4. 4. 2007 18:01

    Lado, tak jak beránek dopadl? netrpělivě čekám na zprávu od vás.:))))

  • Petra | 4. 4. 2007 09:30

    Jééé, Lado, tak mi, prosím, dejte vědět, abych to nezkazila.:))) Budu píct beránka poprvé v životě rodičům a tchyni tak ať si netrhnu ostudu.:)

  • Lada Kovářová | 3. 4. 2007 11:17

    Petro, zítra ho budu zkoušet právě v oné klasické dvoudílné kameninové formě, tak dám vědět.

  • jitka Mal. | 3. 4. 2007 10:16

    Kandované ovoce nespadne dolů, pořádně ho zamíchejte do těsta a pokud chcete mít jistotu tak ho lehce obalte v mouce. S tou formou vám neporadím, já dělám beránka v obyčejné jednodílné formě, a je vždy po upečení plná, myslím si že by to šlo, ale jistá si nejsem, možná vám poradí někdo, kdo ho zkoušel právě v té dvojité formě

  • Petra | 3. 4. 2007 08:02

    Dobrý den, já tohoto beránka chci vyzkoušet v pátek a chci se zeptat estli to kandované ovoce nespadne dolů a jestli ho můžu péct v té klasické dvoudílné kameninové formě. Je to ta větší. Předem děkuji za odpověď.

  • Jana Divácká | 2. 4. 2007 14:27

    super recept, všem doporučuju.

  • jitka Mal. | 1. 4. 2007 18:40

    Nedává,tohle je přesně opsaný recept, který jsem našla ve své sbírce výstřižků a taky takhle jsem ho upekla. Ale myslím, že pokud někdo má rád mastnější, že se olejem nic nezkazí, ale jak říkám, s olejem mě to vůbec nenapadlo zkoušet.

  • Heluš | 30. 3. 2007 20:01

    tuk se do něho nedává?

  • SB | 16. 3. 2007 02:11

    Bezvadny, ale moc dlouho nevydrzi. Byl sezran behem 2 odpoledne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Beránek
Moučníky Buchty Duben Svačina Pečení Děti Velikonoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoláda Cukr Kandované ovoce Mléko Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Ananasové řezy

Ananasové řezy

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Chřestová polévka II.

Chřestová polévka II.

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

139
Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky
Tuňáková pomazánka s…
123
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
65
Kuřecí polévka s krupicovými noky
Kuřecí polévka s…
60
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
30
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese)…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Biskupský beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact