• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Biskupský beránek
Napište svůj komentář k receptu

Biskupský beránek

autor: aktija
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Biskupský beránek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      prášek do pečiva
    • 1
      hrnek cukr
    • citronová kůra z půlky citronu
    • 0,50
      hrnek mléko
    • 4
      vejce
    • 2
      lžíce rozinky
    • 1
      lžíce kandované ovoce sekané
    • 1
      lžíce nasekané ořechy
    • 1
      lžíce čokoláda sekaná

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, kůrou, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali celá vejce, řádně promícháme. Vmícháme rozinky, ovoce, ořechy a čokoládu. Promícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě 50-55 minut. Můžeme polít čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční biskupský beránek

Velikonoční biskupský beránek

Velikonoční biskupský beránek II.

Velikonoční biskupský beránek II.

Biskupský chlebíček II.

Biskupský chlebíček II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 13. 4. 2011 10:24

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 13. 4. 2011 09:44

    2 hrnky polohrubé mouky

  • Stanislava Kacálková | 9. 4. 2009 22:05

    Zkusila jsem tento recept,je to gumové a s biskubským to nemá absolutně nic společného.takže hodně moc sklamaná.Protože já mám moc ráda biskubský třeba chlebíček.Jestli tam něco chybý nevím.Podle mne asi tuk

  • Lenka Hrábková | 26. 3. 2008 11:38

    Bohužel jsem také vyrobila gumídka s ovocem a čokoládou na dně. Ještě se mi vprostřed srazil, škoda, vypadalo to tak pěkně.

  • Jiřina Miňovská | 23. 3. 2008 12:10

    Tak jsem ho teď dala do trouby, snad to dobře dopadne.

  • Terinka | 22. 3. 2008 17:40

    Hm,vypadá to fakt skvěle,Jdu to zkusit,tak mi držte palečky!Díky a ahojky

  • Zdenka Ad. | 22. 3. 2008 16:40

    Dobrý den. Beránek je úžasný. Dělala jsem ho v klasické kameninové formě. A bylo to dokonalé-byla krásně plná, což jsem nečekala, protože to je ta veliká forma a všechny recepty na beránky, které jsem zatím vyzkoušela byly jen tak do poloviny formy. Opravdu všem vřele doporučuji.

  • Olina Malá | 4. 5. 2007 10:34

    Pekla jsem ho jen v jedné půlce (menší forma) a navíc to by můj první beránek ale stejně ho rodina statečně snědla :-). Pak jsem ještě pekla dva ale to už byl recept od staré tety a ty už se mi povedli. Olina

  • hana Valentová | 12. 4. 2007 18:24

    Dělala jsem z tmavého cukru a špaldové mouky a místo kandovaného ovoce jsem dala sušené meruňky, čokoládu na kousky a rozinky, gumídek to nebyl, ani nadýchané, prostě tak akorát, byl moooc dobrý, určitě ho ještě někdy udělám.

  • Jana Peková | 12. 4. 2007 16:55

    Hutnější byl to ano,ale snědl se celý,takže dobrý.

  • Zdenka Korábová | 12. 4. 2007 16:26

    I já jsem recept vyzkoušela, dopadl dobře, žádné nadýchané peří, ale pořádný beran, jen jsem nevydržela a do těsta přimíchala cca 5-7 dkg rozpuštěné Hery a dala o 1/ prášku víc a místo kandovaného ovoce - dyni v cukru. JEDNA BAŠTA

  • Miroslava Severová | 10. 4. 2007 15:00

    I mě se povedl "gumídek", myslím Oli, že jsme daly moc kandovaného ovoce.A navíc pečete tohoto beránka jen v jedné půlce, nebo přiklopeného tou druhou ? Já mám asi menší formu - je asi tak 20 cm dlouhá a když peču ten svůj recept, tj. piškotový, tak peču jen ze tří vajec, je to vYzkoušený - ze 3 vajec do obou půlek a pak slepím krémem, tak jsem tohoto udělala taky jen ze třech vajec, ale přesto mi všude přetékal. Tak musím buď více trénovat a nebo se vrátit ke svému. ahoj Míra.

  • Olina Malá | 5. 4. 2007 08:22

    Já jsem vyrobila místo beránka nějakého "gumídka". Nemáte někdo tušení proč?

  • Lada Kovářová | 4. 4. 2007 20:03

    Těsto jsem udělala z dvojité dávky, ta jedna tam padla jak nic :-))) Beránek krásně voní, snad bude i chutnat. Tak ať se vám podaří :-)

  • Petra | 4. 4. 2007 18:01

    Lado, tak jak beránek dopadl? netrpělivě čekám na zprávu od vás.:))))

  • Petra | 4. 4. 2007 09:30

    Jééé, Lado, tak mi, prosím, dejte vědět, abych to nezkazila.:))) Budu píct beránka poprvé v životě rodičům a tchyni tak ať si netrhnu ostudu.:)

  • Lada Kovářová | 3. 4. 2007 11:17

    Petro, zítra ho budu zkoušet právě v oné klasické dvoudílné kameninové formě, tak dám vědět.

  • jitka Mal. | 3. 4. 2007 10:16

    Kandované ovoce nespadne dolů, pořádně ho zamíchejte do těsta a pokud chcete mít jistotu tak ho lehce obalte v mouce. S tou formou vám neporadím, já dělám beránka v obyčejné jednodílné formě, a je vždy po upečení plná, myslím si že by to šlo, ale jistá si nejsem, možná vám poradí někdo, kdo ho zkoušel právě v té dvojité formě

  • Petra | 3. 4. 2007 08:02

    Dobrý den, já tohoto beránka chci vyzkoušet v pátek a chci se zeptat estli to kandované ovoce nespadne dolů a jestli ho můžu péct v té klasické dvoudílné kameninové formě. Je to ta větší. Předem děkuji za odpověď.

  • Jana Divácká | 2. 4. 2007 14:27

    super recept, všem doporučuju.

  • jitka Mal. | 1. 4. 2007 18:40

    Nedává,tohle je přesně opsaný recept, který jsem našla ve své sbírce výstřižků a taky takhle jsem ho upekla. Ale myslím, že pokud někdo má rád mastnější, že se olejem nic nezkazí, ale jak říkám, s olejem mě to vůbec nenapadlo zkoušet.

  • Heluš | 30. 3. 2007 20:01

    tuk se do něho nedává?

  • SB | 16. 3. 2007 02:11

    Bezvadny, ale moc dlouho nevydrzi. Byl sezran behem 2 odpoledne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Beránek
Moučníky Buchty Duben Svačina Pečení Děti Velikonoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoláda Cukr Kandované ovoce Mléko Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Sněhové rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Doporučujeme

35 minut
Tortilla s paprikou a pórkem

Tortilla s paprikou a pórkem

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

48
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
38
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
29
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
21
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
19
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na grilu, topince nebo s těstovinami
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na…
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
AHA.cz Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Ženy.cz Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Blesk.cz Jazzman Laďa Kerndl oslavil 80: Už jsem měl být desetkrát mrtvý!

Jazzman Laďa Kerndl oslavil 80: Už jsem měl být desetkrát mrtvý!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Biskupský beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact