Česnek utřeme se solí. Máslo třeme s tvarohem a postupně přidáváme biokys. Až je pomazánka hladká, vmícháme další přísady. Nakonec vmícháme drobně nakrájenou pažitku a podle chuti přisolíme. Vše ještě dobře promícháme.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Tak mně se biokys nepodařil nikde sehnat, tak jsem ho nahradila zákysem (1% tuku), ale určitě to chce použít něco víc tučného a hustého, protože tohoto zákysu mi stačila jen deci a už pomazánka byla dostatečně řídká.
Taky jsem schválně zvolila pomazánku, kde se nemusí používat šlehač (zařizuji byt a na šlehač se pořád nějak nenašetřilo :-) ), ale tato pomazánka asi nějakým robotem prohnat chce, sic jsem se snažila sebevíc, dohladka se mi utřít nepodařilo (takže jsem tu hrůzičku ani nevyfotila :-) ).
Takže doporučuji tučný kysaný výrobek a prošlehat/promixovat.