• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílý sýrový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Bílý sýrový chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílý sýrový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      ml mléko
    • 100
      ml voda
    • 1
      ks vejce
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 125
      g sýr cottage
    • 500
      g pšeničná polosvětlá mouka hladká
    • 1
      lžička droždí sušené

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program FRENCH, velikost - malý bochník, barva kůrky střední. Po upečení chleba vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Výsledek - chleba nadýchaný s kůrkou křupavou jak francouzská bageta.(Lze použít i program Základní. Mouku polosvětlou je možné zaměnit za světlou).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílý toastový chléb

Bílý toastový chléb

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

Bílý superrychlý česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Bauerová | 26. 1. 2012 13:59

    Také jsem dělala z obyčejné hladké mouky a výsledek je výborný. Doporučuji.

  • Jana Zimmerová | 21. 4. 2010 11:00

    Vynikající, za 1. Dělala jsem z obyčejné hladké mouky, nízkotučného cottage Tesco a přidala jsem o 0,5 lžičky droždí víc. Je super děkuji za recept.

  • PajaP *** | 30. 3. 2010 07:58

    Nejak se moc nepovedl-tezky, chutove taky nicmoc...

  • Martina Hanáčková | 8. 9. 2009 11:27

    Včera jsem tento chleba pekla a je vynikající :-). Jen jsem dala 1,5 KL sušeného droždí. Po upečení měl chleba křupavou kůrku a dnes je krásně vláčný. Dávám za 1.

  • Magda | 11. 2. 2008 11:26

    Bohužel mě tento chleba zklamal. připadal mi jako buchta a sýr v tom vůbec nebyl cítit. Asi nejsme na ty bílé chleby, Snědl se, to jo, ale rodina říkala nezařazovat tento recept do těch, které by se měly opakovat.

  • Lenka Dohová | 13. 3. 2007 12:03

    Díky moc -já totiž jsem začátečník a sama moc sýry nejím . Max právě tvrdé. ale vyzkoušíme to.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2007 11:31

    Eidam se do chleba dává také. Nevím ale, co by to udělalo v tomto receptu, cottage je přece jenom vlhčí než eidam...

  • Lenka Dohová | 13. 3. 2007 11:21

    chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou někdo nezkoušel třeba do toho chleba dát jiný sýr klidně i eidam. Co to udělá? díky mocc Lenka

  • Katka Maršálková | 26. 2. 2007 10:21

    paní Bednářová, mám teď novou pekárnu a dnes chci vyzkoušet první chleba, jaký byste mi doporučila,jakožto začátečnici? A ještě... mám pekárnu Kenwood, jde tam nastavit buď velikost chleba 700 g nebo 900 g, ty vaše recepty jsou na jakou velikost? A je to váha celkem všeho, co se do pekárny dá? Nebo třeba jen mouky? Mám strach, aby mi to nepřeteklo, děkuji.

  • Lenka TP | 2. 2. 2007 17:53

    je to naprosto úžasný chléb u nás ani nestačí vychladnout zatím nejlepší jaký jsem peklapaní Bednářová jen tak dál Vaše recepty jsou úžasné

  • Jaroslava Oumarová | 17. 10. 2006 07:38

    Cottage je francouzský granulovaný čerstvý sýr, prodává se v kelímku, má lahodně mléčnou chuť.

  • Renata Schultze | 16. 10. 2006 16:29

    Muzete mi prosim rict, co je to za druh syra "cottage"? U nas se totiz tento syr neprodava. Dekuji.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 10. 2006 11:50

    Fí ha! Tak jsem si to přepočetla na velký chléb, vážil 1.3 kg a byla ho plná nádoba:-) Tak ten možná vydrží trošku déle, než předešlé, jeden krajíc je ažaž:-)) A hlavně - je dobrý. Už jsem si koupila celozrnnou pšeničnou mouku, tak se těším na nějaký tmavší bochníček.

  • Danuše Bednářová | 18. 9. 2006 11:50

    Celková doba pečení 3:40; z toho přibližně 16 min hnětení, 40 min kynutí, 19 min hnětení, 30 min kynutí s hlazením těsta, 50 min kynutí, 65 min pečení. Tento program ale není poviný. Je to jen moje oblíbená a vychytaná varianta tohoto chleba.

  • Anndy KV | 17. 9. 2006 23:41

    prosím, který je program FRENCH???

  • kajaja | 17. 9. 2006 18:51

    jo dobry

  • Pavlína Matušková | 17. 9. 2006 06:59

    Moooc dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Máslo Mléko Pšeničná polosvětlá mouka Sůl Sýr Cottage Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Rybízový čaj

Rybízový čaj

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Sýrové karbanátky s uzeným  masem

Sýrové karbanátky s uzeným masem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

482
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
128
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Kuře / králík na…
40
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
27
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…
17
Masové závitky (nejen) se zelím
Masové závitky (nejen)…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Bílý sýrový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact