Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou skoro hotové přidáme smetanu, opět necháme přejít varem, pak přidáme větší hrst očištěného, pokrájeného šťovíku bez stonků (jen list) a 1 - 2 lžíce hladké mouky(rozmíchané v trošce studené vody). Povaříme tak 5 - 7 minut, nakonec ještě vmícháme do polévky rozšlehaná vejce, necháme přejít varem, odstavíme, přidáme 2 lžíce octa, popřípadě dochutíme solí. Můžeme podávat.
Výborná a velice snadná polévka <3 Někdy dávám i dvě smetany. Doporučuji
Hana Formanová
|5. 6. 2016 12:40
Vynikající! Naučila mě ho babička.
Hana Formanová
|5. 6. 2016 12:40
Vynikající! Naučila mě ho babička.
Edita
|20. 5. 2016 14:18
Je úžasná, trošku jako kulajda bez hub. Děkuji za recept, polévku ráda zase uvařím a to brzy
Pavlína
|25. 4. 2015 10:58
Uvařila jsem jí hned ráno a měla jí plný hrnec, a protože si všichni šli přidat, koukám že je jí na dně. Výborná polévka.
Dáša
|16. 4. 2014 15:29
Úžasná jarní polévka,kterou znám už od malička,od babičky i mamky.Je to lahůdka. :-)
Bára Foglová
|28. 6. 2013 22:14
Zelený boršč zbožňujem všichni,ale tenhle rok se nám ze zahrady uplně ztratil a nikde se normálně nedá sehnat,tak jsme musely sehnat semínka,zasadit a čekat až snad za rok naroste. :-S
Jana
|14. 4. 2013 13:56
Jó šťovíkáč, ten nám vaří babička. My jsme z něj hotoví a jíme a jíme dokud není prázdný hrnec.
danatom
|9. 5. 2012 09:44
Tenhle boršč děláme doma taky, jen bez mouky a šťovíku dáváme mísu- hodně se v polévce sraz ;-) í. Pak už není potřeba přidávat ocet. Vlažný je osvěžující....
Blanka J.
|29. 7. 2011 16:15
Výborná a rychlá polévka. Taky někdy dávám zakysanou smetanu nebo vejce, natvdo uvařené a pokrájené.
Novotná Danuše
|23. 5. 2011 07:28
U nás dáváme do bílé polévky i zakysanou smetanu, je to dobré.
Jindra
|22. 5. 2011 18:12
Výborný O:-) !!! Dělala jsem i zavařovaný do zásoby, na horší časy ;-) :-P .
Jarmila
|9. 5. 2011 08:44
Včera jsem otrhala první šťovík a uvařila polívku. Byla výborná jako vždy, máme jí moc rádi.
kuchtík
|23. 10. 2010 15:53
kdyby jste si uvařili pravou šťovíkovou polévku to byste se olizovali až za ušima
Jasně, už jdu na to. Jo ještě mrknu, jestli tu je moje šťovíková polívka, taky vynikající
Jarka O.
|24. 5. 2010 11:20
No vidíš, Ty bláho, díky za připomenutí ;-)
recepty 73
|24. 5. 2010 10:30
Laďko,Pájo,Jarko...už je čas na ,,šťovík do zásoby,, :-))).Já teď vařím boršč,zavařeno už mám:-).Dneska i šťovík chutná sladce- 2:1 !!!
recepty 73
|27. 1. 2010 18:04
Jarko,komentář je fuč,tak ještě jednou(abych nezakrněl):Boršč uvařím podle své chuti a ostatní si ho dochutí podle svého na talíři.Ten šťovík není zase tak kyselý,jak by se zdálo,proto je ocet třeba...Nebój-kdo se bojí,....:-)Jiří
Pája S
|27. 1. 2010 15:20
Tohle si tedy také uložím.Konečně je šťovík tam,kde má být ,viď Jiří.:-)))
ladislava staffenová
|27. 1. 2010 15:04
To vypadá úplně jedle, jen jsemzvědavá, kolik komentářů se tu sejde, že boršč je přece něco úúplně jiného :-))). Jinak už se těším, až bude ten šťovík ;-)