• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bílý šťovíkový boršč
Napište svůj komentář k receptu

Bílý šťovíkový boršč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílý šťovíkový boršč
Bílý šťovíkový boršč
Bílý šťovíkový boršč
Bílý šťovíkový boršč
Bílý šťovíkový boršč
Bílý šťovíkový boršč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g brambory
    • 2,50
      l voda
    • sůl
    • 2
      dl smetana ke šlehání
    • 3
      ks vejce 2 - 3,rozšlehaná
    • šťovík
    • ocet
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou skoro hotové přidáme smetanu, opět necháme přejít varem, pak přidáme větší hrst očištěného, pokrájeného šťovíku bez stonků (jen list) a 1 - 2 lžíce hladké mouky(rozmíchané v trošce studené vody). Povaříme tak 5 - 7 minut, nakonec ještě vmícháme do polévky rozšlehaná vejce, necháme přejít varem, odstavíme, přidáme 2 lžíce octa, popřípadě dochutíme solí. Můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polský velikonoční bílý boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Bílý toastový chléb

Bílý toastový chléb

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 13. 11. 2023 06:51

    Dobrý den, prosím jak polévku zavařujete? Děkuji.

  • Rozínková | 29. 7. 2016 21:22

    Výborná a velice snadná polévka <3 Někdy dávám i dvě smetany. Doporučuji

  • Hana Formanová | 5. 6. 2016 12:40

    Vynikající! Naučila mě ho babička.

  • Hana Formanová | 5. 6. 2016 12:40

    Vynikající! Naučila mě ho babička.

  • Edita | 20. 5. 2016 14:18

    Je úžasná, trošku jako kulajda bez hub. Děkuji za recept, polévku ráda zase uvařím a to brzy :)

  • Pavlína | 25. 4. 2015 10:58

    Uvařila jsem jí hned ráno a měla jí plný hrnec, a protože si všichni šli přidat, koukám že je jí na dně. Výborná polévka.

  • Dáša | 16. 4. 2014 15:29

    Úžasná jarní polévka,kterou znám už od malička,od babičky i mamky.Je to lahůdka. :-)

  • Bára Foglová | 28. 6. 2013 22:14

    Zelený boršč zbožňujem všichni,ale tenhle rok se nám ze zahrady uplně ztratil a nikde se normálně nedá sehnat,tak jsme musely sehnat semínka,zasadit a čekat až snad za rok naroste. :-S

  • Jana | 14. 4. 2013 13:56

    Jó šťovíkáč, ten nám vaří babička. My jsme z něj hotoví a jíme a jíme dokud není prázdný hrnec.

  • danatom | 9. 5. 2012 09:44

    Tenhle boršč děláme doma taky, jen bez mouky a šťovíku dáváme mísu- hodně se v polévce sraz ;-) í. Pak už není potřeba přidávat ocet. Vlažný je osvěžující....

  • Blanka J. | 29. 7. 2011 16:15

    Výborná a rychlá polévka. Taky někdy dávám zakysanou smetanu nebo vejce, natvdo uvařené a pokrájené.

  • Novotná Danuše | 23. 5. 2011 07:28

    U nás dáváme do bílé polévky i zakysanou smetanu, je to dobré.

  • Jindra | 22. 5. 2011 18:12

    Výborný O:-) !!! Dělala jsem i zavařovaný do zásoby, na horší časy ;-) :-P .

  • Jarmila | 9. 5. 2011 08:44

    Včera jsem otrhala první šťovík a uvařila polívku. Byla výborná jako vždy, máme jí moc rádi.

  • kuchtík | 23. 10. 2010 15:53

    kdyby jste si uvařili pravou šťovíkovou polévku to byste se olizovali až za ušima

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 17:13

    Prosím o uvedení autora:recepty73-dík ;-) 8-)

  • Pája S | 24. 5. 2010 23:44

    A jo,sakra,ještě že tu ,Jirko,jsi ;-)

  • ladka stafl | 24. 5. 2010 16:06

    Jasně, už jdu na to. Jo ještě mrknu, jestli tu je moje šťovíková polívka, taky vynikající

  • Jarka O. | 24. 5. 2010 11:20

    No vidíš, Ty bláho, díky za připomenutí ;-)

  • recepty 73 | 24. 5. 2010 10:30

    Laďko,Pájo,Jarko...už je čas na ,,šťovík do zásoby,, :-))).Já teď vařím boršč,zavařeno už mám:-).Dneska i šťovík chutná sladce- 2:1 !!!

  • recepty 73 | 27. 1. 2010 18:04

    Jarko,komentář je fuč,tak ještě jednou(abych nezakrněl):Boršč uvařím podle své chuti a ostatní si ho dochutí podle svého na talíři.Ten šťovík není zase tak kyselý,jak by se zdálo,proto je ocet třeba...Nebój-kdo se bojí,....:-)Jiří

  • Pája S | 27. 1. 2010 15:20

    Tohle si tedy také uložím.Konečně je šťovík tam,kde má být ,viď Jiří.:-)))

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2010 15:04

    To vypadá úplně jedle, jen jsemzvědavá, kolik komentářů se tu sejde, že boršč je přece něco úúplně jiného :-))). Jinak už se těším, až bude ten šťovík ;-)

  • Jarka O. | 27. 1. 2010 14:34

    Tak tohle si ukládám ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Ocet Smetana ke šlehání Šťovík Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hranolky

Hranolky

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Květákový nákyp se šunkou

Květákový nákyp se šunkou

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Kuřecí kari maso s cuketou

Kuřecí kari maso s cuketou

Doporučujeme

30 minut
Indický špenát se sýrem halloumi

Indický špenát se sýrem halloumi

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

184
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
128
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
102
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
78
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
71
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou zvládne každý
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou…
Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
AHA.cz Utajený rozchod s Lelou! Šli jsme od sebe, přiznal Vémola

Utajený rozchod s Lelou! Šli jsme od sebe, přiznal Vémola

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 6. 6. 2025: S kým budou cloumat emoce a kdo prožije zajímavý večer?

Denní horoskop na pátek 6. 6. 2025: S kým budou cloumat emoce a kdo prožije zajímavý večer?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Natálie Kotková (31) o finále Survivoru: Měla jsem úplný blackout

Natálie Kotková (31) o finále Survivoru: Měla jsem úplný blackout

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Další doporučené recepty:

Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý smetanovo-tvarohový dort
Bílý smetanovo-tvarohový dort
Bílý superrychlý česnekový chléb
Bílý superrychlý česnekový chléb
Bílý toastový chléb
Bílý toastový chléb
Bio lečo aneb jak zabít partnera :)
Bio lečo aneb jak zabít partnera :)
Bircher müsli s pečeným ovocem
Bircher müsli s pečeným ovocem
  • Recepty.cz
  • Bílý šťovíkový boršč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact