• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bílý roládový dort
Napište svůj komentář k receptu

Bílý roládový dort

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na roládu
    • 5
      ks vejce
    • 160
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce olej
    • 5
      lžíce vařící voda
    • 130
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 5
      lžička kakao dle barvy, 4 -
    • pečící papír na plech
  • Těsto na korpus:
    • 4
      ks vejce
    • 140
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce olej
    • 3
      lžíce vařící voda
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva necelá
    • tuk - kulatá 20 cm
  • Krém na potření:
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 500
      ml šlehačka
    • 1
      kelímek pomazánkové máslo přírodní
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce moučkový cukr dle chuti, cca
    • 2
      ks ztužovač šlehačky pokud máme tučnou méně jak 33 %
  • Dohotovení:
    • 250
      ml šlehačka cca
    • 1
      ks ztužovač šlehačky - pokud máme šlehačku s méně jak 33 % tuku
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • čerstvé ovoce
    • čokoládové ozdoby , hoblinky....

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si upečeme kulatý korpus v předehřáté troubě na 180 °C. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře prošleháme. Pak vmícháme tuhý sníh z bílků, těstem naplníme formu, pečeme dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Vychladlý korpus prokrojíme.
2
Poté si upečeme piškotový plát v předehřáté troubě na 180 °C. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem, kakao, dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plechu s pečícím papírem a pečeme. Vyzkoušíme špejlí nebo prstem - těsto se nelepí a pruží - nevysušit! Po upečení necháme vychladnout a na délku plechu si pokrájíme 4 stejně široké pruhy. Podkrojíme je nožem, pokud nám nejdou sundat.
3
Krém: Šlehačky s cukry částečně vyšleháme, pak přidáme pomazánkové máslo a došleháme do krémové konzistence. Pokud máme šlehačku s nízkým obsahem tuku, šleháme rovnou se ztužovačem, aby se krém neroztékal. Do připraveného krému vmícháme měkký tvaroh. Dáme chladit. Spodní díl světlého korpusu použijeme jako podložku pro skládání roládového korpusu. Pruhy si potřeme krémem a jako šneka od středu světlého korpusu namotáváme pomazané pruhy (viz foto). Nebojte se případných prasklin nebo rozmazání krému, vše se ještě překryje a nikdo si ničeho nevšimne.
4
Až máme namotané všechny pruhy, potřeme je zvrchu krémem a položíme na něj vrchní díl světlého korpusu. Pokud nám nevyjde velikostí, jednoduše ji upravíme odříznutím krajů. Zbylým krémem pak potřeme celý dort po jeho obvodu a vršek. Dort dáme před dalším zdobením vychladit.
5
Vychladlý dort dozdobíme ušlehanou šlehačkou dle vlastní fantazie a tím zakryjeme i případné "nedostatky". Uchováváme v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

Dvoubarevný roládový dort se…

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Lahodný roládový moučník

Lahodný roládový moučník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé ovoce Čokoládové ozdoby Cukr krupice Kakao Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Šlehačka Tuk Vanilkový cukr Vařící voda Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Pečený česnek

Pečený česnek

Mrkvová-pažitková pomazánka

Mrkvová-pažitková pomazánka

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Čokoládové muffiny s banánem

Čokoládové muffiny s banánem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

196
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…
97
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
83
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
40
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
26
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Bílkový MARGOT hřbet
Bílkový MARGOT hřbet
Bílý dort s překvapením
Bílý dort s překvapením
Bílý chléb dokonalý
Bílý chléb dokonalý
Bílý smetanovo-tvarohový dort
Bílý smetanovo-tvarohový dort
Bílý superrychlý česnekový chléb
Bílý superrychlý česnekový chléb
Bílý šťovíkový boršč
Bílý šťovíkový boršč
  • Recepty.cz
  • Bílý roládový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact