pomerančová šťáva
A pomerančová kůra z 1 pomeranče
4
dl
mléko
100
g
cukr
2
balíček
vanilkový cukr
3
ks
žloutek
2-3
Postup přípravy receptu
1
Z bílků vyšleháme pevný sníh, během šlehání přidáváme cukr, pak žloutky, šťávu a kůru z citrónu a mouku včetně prášku do pečiva. Pečeme cca 35 minut, prvních pět minut zprudka, pak jen mírně.Smícháme mléko, mouku, cukr, vanilkový cukr a žloutky, uvaříme krém a dáme ho vychladit. Pak našleháme máslo, práškový cukr, přidáme vychladlou kaši a šťávu a kůru z 1 pomeranče. Pokud se krém srazí, stačí prý přidat 1 lžíci práškové šlehačky. Dort rozřízneme a naplníme, složíme dohromady (chvíli zatížíme a necháme ztuhnout). Ozdobíme na povrchu.
2
Jižní sladkosti bývají na naši chuť až přeslazené, už v tomto předpise bylo množství cukru sníženo, ale je možné cukr dále ubrat.