Vyzkoušeno v pekárně moulinex na program francouzský chléb 3hodky a 19min. Výborný chléb díky
Pro nezkušené a nemající příliš času, by bylo fine dopsat do tabulky i množství mléka, když už je tam to vejce. Jelikož tam nebylo udané množství mléka, tak ho tam nedala, protože pokládala tabulku za univerzální.
Na mé pekárně nemám program FRENCH, mám ETU, jaký podobný program mám použít? Díky za odpověď
Postup jsem dodržela, ingredience jsem použila čerstvé a chleba ani maličko nevykynul. Je z toho pečená cihla.
Mě taky chutnal, i když nejsem moc na bílé chleby, jediná chyba je, že, stejně jako třeba francouzské bagety, rychle osychá.
Je to jedno ze tří chlebových těst, které dělám pravidelně. Akorát (pokud na to mám aspoň trochu času), tak v pekárně nechám udělat jen těsto, udělám z něj rohlíky, housky nebo bagety a upeču v troubě. Například na chlebíčky je to naprosto luxusní. Mimochodem, s meruňkovou marmeládou, jak se radí v receptu, nebo jinak na sladko jsem to tuším ještě nejedl, přesto na tento recept nedám dopustit. Mám i varianty: s osmaženou cibulkou (máslo už nedám do těsta, osmažím na něm tu cibulku), nebo s nahrazením části pšeničné mouky špaldovou nebo jsem přidal oregano nebo sušená rajčata. Mimochodem, pokud si někdo a to i u jiných receptů pro pekárnu stěžuje, že z toho vylezla buchta, to je tím, že při pečení v pekárně prostě chlebovou kůrku neuděláte, vždycky bude jak u kupovaného tousťáku. Samotné recepty za to nemůžou, musí se s tím počítat nebo v pekárně udělat těsto a upéct v troubě.
na http://recepty.ajtu.sk najdete dalsie receptiky :-)
Tak nevim, nás moc nezaujal. Chutnal jen dceři s medovým máslem.
CHleba jsem pekla z dvojité dávky (mám pekárnu na 1 - 1,5 Kg) na program TOUSTOVÝ) Je opravdu jako bílý chléb, který pečou ve středomoří. Perfektně se hodí ke grilovanému masu a grilované zelenině a je možné ho rozkrájet na menší dílky a použít například místo veky na chlebíčky. *1
Čtvrtý chleba,který jsme od vánoc vyzkoušely a moc chutnal.Opravdu chutná jak chorvatský.
Muj prvni chleba z domaci pekarny-a je zasny! Ani jsem to necekala, diky za recept:-)
Paní Danuše,chléb jsem vyzkoušela a můžu říci,že je opravdu vynikající,chutná celé rodině.Je ze všech nejlepší,co jsem pekla.Dávám 1 s vyznamenáním.
vyborny, moc nam chutnal. Chutna trochu jako veka. S marmeladou nema chybu . Davam za 1.
Nejlepší chleba, jaký jsem kdy pekla
Chléb jsem vyzkoušela a velice nás zklamal. Byla to taková suchá nesladká buchta, něco jako hutnější starší veka. Neznám chorvatský chléb, možná je mu to podobné, ale u nás opravdu nikomu nechutnal :-(
Tak vyzkoušeno a musím říct, že to nebyl špatný chléb,ale já si to umím představit jen tak na sladko.manžel to odsoudil hned jak kousl,že je to jak buchta..ale není špatný.my jsme tedy spíše zvyklý na ten tmavší chléb,tak u toho asi zůstanem
Je naprosto výtečný, byla jsem překvapená jeho chutí. Měla jsem strach, že bude chutnat trochu jak toustový z marketu, ale má naprosto jinou chuť. Je i krásně vláčný a s máslíčkem je to balada...děkuji za tento recept...dávám za 1 .-)
Ten chlebík se dobře jmenuje dokonalý. Je tomu skutečně tak. Jen nedávám 2 lžičky sole - přišel mi poté dost slaný. I tak děkuji rodina měla boule za ušima a nechtěla věřit, že nejde o chléb z hotové směsi. Syn prohlásil - LUXUSNÍ.
Já peču na program TOUSTOVÝ/SANDWICH, možná tam budete něco takového mít.
Prosím o radu. Program FRENCH jsem na své pekárně nenašla. Lze jej nahradit jiným? Jsem začátečník. Díky
Já opeču doma chlebík normálně v troubě. Buďto ho nechám kynout na ošatce a pak přendám do vyhřáté trouby, nebo ho dám do formy na biskupský chlebíček a má tvar jako z pekárny. Troubu mívám na 220 asi 30 minut a pak, pokud ještě není chleba na poklep dutý, tak dopékám na 180. Tento je opravdu výborný a když se osladí trochu více, chutná skoro jako loupáčky. Veliká dobrota. J
Chleba je moc dobry, opravdu mi pripomina chorvatsky ... s merunkovou marmeladou nema chybu. Dekuju hodnotim za 1
myslíte, že by se dal takovej chleba upéct i v normální troubě? nevim, třeba zkusit na horkovzduch nebo hodně slabě péct zakryté alobalem?
Chlebík je výborný, pekla jsem ho už po druhé. Trochu jsem ho vylepšila česnekem a nastrouhaným eidamem. Dávam 1.
Výborný chlebík, úžásně vláčný a voňavý. Namá chybu, dávám 1 :-)
Pekla jsem už docela dost druhů chleba, ale tenhle překonal všechny. Je absolutně vynikající. A s máslem....no bašta.
Dobrý den, Váš chleba jsem vyzkoušela už několikrát a vždy se povedl tak, že jsme se museli držet, abychom ho nesnědli ještě teplý. Dávám určtiě za 1 a všem doporučuji.
Já ano, můžete použít program Sandvich nebo Toustový
Prosím o radu. Nepekl někdo tento chléb v pekárně ETA Harmony? Pokud ano, dejte mi vědět jaký program jste použily/i. :-) Pekárnu mám necelé dva měsíce, tak si ještě nejsem moc jistá a ráda si nechám poradit od zkušenějších. Předem děkuji.
Právě jsem dopekla a krásně tu voní, báječně nadýchaný a už jsme neodolala a kousek ještě teplého namazala domácím džemem a máslíčkem. Opravdová delikatesa, dávám za 1. Paní Danuši děkuji za její recepty.
To: Terka....a do kelu....tak take lahke ma vobec ani nenapadlo....vies ako mi to pilo nervy, ked som si vzdy chlieb potrhala???? ci som len sprosta.....no esteze sa jana opytala.
Milenka, ja tým háčikom miešadlá vyberám pred posledným kysnutím cesta, neskôr sa už otvárať pekáreň nedá, takže v chlebe ostanú len 2 dierky po oske.
To: jana.....ano tie miesacie haky tam ostavaju.....sucastou kazdej pekarne je aj taky kovovy hacik......tym hacikom sa po upeceni vytahuje z chleba to miesadlo.....mne to tiez vzdy roztrhne chlieb a ide mi to na nervy......mozno skusene pekarky poradia......
dobrý den ...mám jen dotaz,když pečete chleba ty mýchadla před pečením tam necháváte nebo je vyndáte,já je tam vždy nechám a pak mě to štve že se mě to ze spodu roztrhne,tak bych chtěla vědět jak to dělají ostatní ....pěkný den
chtěla jsem jej dneska zkusit ale bohužel nemám program french, tak bych potřebovala jakou dobu se chléb peče a od toho si to odvodím díky
Dnes jsem upekla a musím uznat, že byl výborný... Krásně voněl po másle, i když ho tam bylo jen maličko.
Recept jsem si včera vybrala z TOP, ještě přesněji z první desítky a dnes ráno upekla. Jednoduchý a pro toho kdo má rád bíloý chleba, opravdu vynikající. Jen jsem užasla, když už jsem chleba nejen nenašla ze dne na den v první desítce, ale ani se najednou nevešel vůbec mezi TOP. Kdo je proboha ten kazisvět a proč to dělá? To se přece nemohlo stát přirozenou cestou.
Marto, vy máte na troubě program French? Já tedy ne.
Pod receptem je uvedena kategorie: Domácí pekárna. To by snad mělo stačit:-))
Myslim ze by bylo dobre pripsat ze chleba se pece v domaci pekarne - ne vsichni ji totiz maji a mohlo by se stat ze testo strci do normalni trouby - co pak?
je to na piču vubec tomu nechapu
Hned to skusím upéct mňam mňam
Další chléb,který jsem upekla podle receptu paní Bednářové a opět výborný.Dávám za 1.
Na to, že je jen z hl. mouky je dobrý. Ale připomíná mi to spíše buchtu...
tak tenhle chlebík byl můj čtvrtý a rozhodně byl vynikající. Doporučuji vyzkoušet !!!
I já jsem si tento týden koupila svou první pekárnu a tento recept vyzkoušela,jako první. Musím říct,že nejdříve jsem měla pocit,že mi to snad ani nekyne,pořád jsem viděla jen takové malé nic na dně nádoby,takže jsem už počítala s neúspěchem,nicméně nakonec jsem z pekárny vytáhla krásný a chuťově vynikající chlebík s krásnou kůrkou.Takže dávám za 1*. Jen jsem se chtěla zeptat na jednu věc,dnes je chleba ještě stále celkem jedlý,měla jsem ho v igelitu ve chlebníku,jen jsem si všimla,že vypadá a trochu i chutná,jako zokalec,nebo jak se tomu říká,když se zdrcne piškotové těsto.Je to normální,nebo se stala někde chyba?
Po průzkumu na těchto stránkách o domácí pekárně jsem si koupila pekárnu Vega.Dnes jsem vyzkoušela tento chlebík jako svou prvotinu a nejen že se povedl,ale byl i moc dobrý.Dávám 1,a paní Bednářové děkuji za dobrý recept.
Byl to první chleba upečený v naší nové pekárně a byl vynikající. Do rána vydržel měkký v utěrce. Déle nevydržel vůbec. Děkuji za recept
Chleba jsem vyzkoušela, povedl se, je jako tousťák :o) Můžete mi někdo poradit, jak ho uchováte měkký? Nechala jsem ho pod utěrkou a do druhého dne mi ztvrdl..
Pouze nadhazuji možnost část mouky nahradit celozrnnou, je již běžně k dostání; pokud se jí přidá cca 1/3 výsledek je zhruba stejný ale zdravější. Dále se mi osvědčily experimenty s přidáním česneku; cibule; tymiánu a bazalky; kousků rajčat a bazalky; cukru, skořice, (badyánu, hřebíčku, muškátu, ...) a sušených švestek případně i kousků čerstvých jablek atd atd :-)
Děkuji za recept,bylo to opravdu výborné.
Výborný, můj první chleba a dopadl na výbornou, jedli jsme ho vlažný s máslem k zeleninovému salátu a byl báječný, dávám 1
Já nastavuji u půl kg mouky 750g.
Dobrý den,dnes jsem konečně obdržela vytouženou pekárnu.Mám Moulinex 500030 a ráda bych vyzkoušela tento chléb.Nevím ale jakou gramáž mám na pekárně nastavit,mám na 750g,1000g a 1500g.A ještě bych se ráda zeptala jaký program mám dát.Asi 1 - základní chléb??Předem moc děkuji za odpověď.
Minulý týden jsem zabrouzdala na tyhle stránky a diskuze pod "bílým chlebem domácím" mě natolik ohromila,že jsem si ještě týž den objednala domácí pekárnu na netu :-).Včera mi ji doručili a já ve 220 z ní vytáhla svůj první chléb podle tohoto receptu.S manželem jsme se nad ním radovali jak malé děti a když jsme se do něj zakousli,došly nám slova:-),tak byl vynikající.Moc děkuji za recept,který vřele doporučuji a odpoledne se vrhám do dalšího pečení:-)
Opravdu super recept, ještě jsem přidala slunečnícové semínko a nemělo to chybu !!!!
Martičko, zkuste zde též uváděný program French - ten tam určitě máte :-)) P.S. já taky program "sendvič" nemám ... Uvidíte - bude to skvělé!
Prosím,mám dotaz,jsem nováček a čtu tady o tomto výborném chlebě.Mám ovšem pekárnu UNold a nevím na jaký program tento chléb péct-žádný progr.pro toustový tam nemám.Jak dlouho se asi tento chléb peče?
Pani Danuše děkuji za rrecept na dokonalý chléb povedl se hned na první pokus a byl vynikající .Jen tak dál.
Dlouho jsme o koupi pekárny uvažovali a teď poznávám,že naprosto zbytečně.Hned první chléb podle tohoto receptu byl vynikající a hlavně už celých 14 dní nejíme nic jiného než každodenně čerstvý upečený.Je pravda,že tenhle nám zachutnal snad nejvíc a už se i párkrát opakoval.Díky moc za inspiraci.
Po přečtení receptu a hlavně kladných ohlasů jsem neodolal pokušení zpestřit si nedělní ráno tímto bílým zázrakem. Vše jsem pečlivě navážil a odměřil, máslo jsem nahradil 2 a 1/2 pol. lžíce oleje(vejce, mléko, vodu, sůl, cukr a olej jsem rozšlehal), naprogramoval "toastový, kůrka střední" (Eta Siesta) a zapnul pečení s odloženým startem. To co na mne ráno koukalo z okénka pekárny bylo nade všechna očekávání - dokonalý skvost! A chuť? 1A!!! Doporučuji!!!
Moc dobrý. Mám ETU Harmony, tentokrát jsem zkusila místo programu TOUSTOVÝ program SENDVIČ ( je kratší) a je opravdu dokonalý. S tou marmeládou fakt mňam.
Michaelo,tak Vás vítám do klubu :-)) a ať se Vám daří! na www.pekarny.unas.cz nahoře na liště si otevřte rubriku Rady a zkušenosti a pak vlevo Typy mouky,je to tam vše dobře popsané.
Dostala jsem pekárnu na Vánoce od manžela a první jsme zkoušeli tento typ chleba. Povedl se na výbornou, byl vynikající. Chtěla bych se zeptat, co znamená označení mouka typu 1050, 450, atd. Pochopila jsem při srovnání Vašeho receptu a receptu z příručky Eta Siesta, že mouka 550 je hladká. Volali jsme i do mlýna, ale tam toto označení neznají. Mohla by jste nám prosím pomoci?Děkuji a přeji mnoho úspěchů.
Musím dát za pravdu tomuto názvu, chléb vážně nemá chybu. Dávám 1. Včera mi přivezli pekárnu Eta Siesta a max. spokojenost. Zkušebně jsem udělal chléb ze směsi a byl výborný. Dnes ráno jsem udělala tento a je vážně supr. Program jsem zvolila toustový, jak zde bylo psáno. Děkuji za recept!!!
Je mi to moc líto, ale na tohle odpovědět opravdu nedokážu. Těch příčin může být víc (v droždí,v nakypřenosti mouky, v množství vody, prý i v nadmořské výšce ...). Když se mi stalo, že jsem podle osvědčeného receptu měla ušáka, změnila jsem poměry surovin, zkusila jiný program apod. I když pekárny pracují na obdobném principu, mám pocit, že stejně každá peče jinak. Přeji hodně štěstí.
Chci se zeptat, zkoušela jsem asi 10 receptů a dost od vás. Jenže nikdy jsem neměa chleba chlebem. Vždycky jsem měla ušáka. Jak to děláte, že máte tak krásné chleby. Díky za odpověď.
Blahopřeji. Vítejte do klubu závisláků:-)
Tak Vám,paní Jarko gratuluji k prvnímu chlebu!Ušák se říká chlebu u kterého se propadne střed a u stěn formy zůstane,tak pak na řezu to má tvar,jak děti malují např. hlavu kočky,kolečko a uši :-)).Tak proto ušatý,nebo ušák.Nejvíc mouky jsem si do Ety Harmony dovolila dát 900 g.Pekla jsem jen z obyčejné hladké.Bochník měl 1400-1500 g.
Tak je první!!! Vlastně už není, padl hned za tepla se švestkovou nutelou:-)) Předpokládám, že nepovedenej chleba se jmenuje ušák podle nějakých cípů? Tak ty jsem neměla:-)) Jen v mojí pekárně se tenhle chlebík skoro ztratil, je fakt veliká. Tak dnes zkusím sýrový a přepočítám si to na větší množství.
Doufám, že neodpovídám příliš pozdě. Doporučuji Vám podívat se na http://www.pekarny.unas.cz/eta_harmoni.html. Najdete tam časovou tabulku pro Vaši pekárnu. Jinak program FRENCH je totéž co TOASTOVÝ. Přeji samé skvělé chlebíky a co nejmíň ušáků:-)
Tak tohle bude první chleba v mé nové pekárně, protože ještě nemám nakoupené chlebové mouky. Mám dotaz: program FRENCH je totéž co TOUSTOVÝ? A kde, paní Danuše, berete ty časy, jak dlouho se co dělá ( kynutí,... )? To jste někde vyčetla nebo změřila? Je to pro mne důležité, protože jsem chtěla před pečením vyndat háky, abych neměla díry v chlebu, ale nechce se mi u toho stát skoro 3 hodiny a hlídat vhodnou dobu.
Výrazy french, normal, sandwich atd. jsou názvy programů domácí pekárny. Každý má jinak naprogramovanou dobu a kombinaci hnětení, kynutí a pečení. V plynové troubě se podle nich bohužel péct nedá. Ale na těchto stránkách v kategorii "ostatní'" je spousta receptů na pečení chleba "klasickým" způsobem. Hodně štěstí.
co znamená fresh, normal a tak..já mam doma plynovou moru...díky lenak
Díky za chválu. Jsem moc ráda, že jste spokojeni.
Vynikající, vynikající.Ale to jsou všechny Vaše chlebíky. Peču ty Vaše a moc si pochutnáváme. Děkuji paní Danuše za skvělé recepty.
Celková doba pečení 3:40; z toho přibližně 16 min hnětení, 40 min kynutí, 19 min hnětení, 30 min kynutí s hlazením těsta, 50 min kynutí, 65 min pečení. Tento program ale není poviný. Můžete vyzkoušet i Sandwich nebo Normal. Já jen hledám přiblížení k mému "nedostižnému vzoru", a tím je právě ten chorvatský :-)
Prosím, můžete specifikovat program French-dobu pečení, abych mohla zkusit i na své pekárně? Dík moc. Hell.
Mám vyzkoušeno s obyčejnou.
Paní Danuše , jakou hladkou mouku? OO extra nebo obyčejnou ? Děkuji Michala