• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bílý boršč mojí babičky
Napište svůj komentář k receptu

Bílý boršč mojí babičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílý boršč mojí babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vývar z uzeného masa (žebírek)
    • 4
      ks brambory
    • šťovík
    • 3
      ks vařená vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      kelímek smetana
    • jíška popřípadě

Postup přípravy receptu

1
Do vývaru z uzeného masa nakrájíme na kostky oloupané, omyté brambory, přidáme sůl, kmín, nakrájený, omytý šťovík a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Do polévky můžeme také obrat maso, aby byla polévka pestřejší. Před koncem vaření přidáme natvrdo uvařená vejce, nakrájená na kostky, trošku jíšky z másla a hladké mouky a po chvilce přidáme smetanu.
2
Na talíři je možné dochutit polévku lžící octa, každý podle své chuti...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí mojí babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeněk n | 23. 3. 2012 22:07

    Mám recept taky od babičky.Do boršče přidávám ještě hrstku rýže pro zahuštění a bez kmínu.Pro barvu dávám trochu mrkve.Čerstvý šťovík stačí podusit na sádle a cibulce,horký nalít do vyhřátých skleniček,já používám od dětské výživy,stačí akorát na jednu porci.Pak otočit dnem vzhůru a nechat vychladnout.Nikdy se mi nestalo,že by se zkazil.Můžu vesele vařit přes celou zimu.U nás výborná polévka a s čerstvým chlebem jako hlavní jídlo. ;-)

  • venyss venyss | 30. 1. 2010 17:06

    Ladislavo, moc se omlouvám,ale Vašeho dotazu jsem si všimla až nyní. Ale jak jsem psala už jinde-tak babička šťovík dělala dle mě jen ve vodě a octu a zavařila,aby chytlo víčko, přesně to nevím, to se budu muset tedy někdy poptat. A Jiří, je vidět, že i boršče z Ukrajiny mohou být každý zcela jiný :-D.

  • recepty 73 | 27. 1. 2010 17:42

    No vidíte ,,vennyss,, ,také ho mám po babičce z Ukrajiny... :-).S uzeným masem jsem ho nikdy nejedl, někdy vyzkouším...

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2010 17:21

    hm, já šťovík zmražuju, dřív jsem ho i pěstovala jako trvalku v bylinkovém truhlíku (vydrží i přes zimu),ale nenakládala, mohla byste prosím dát recept sem na zaváření nebo mi ho poslat na mail? Díky

  • venyss venyss | 27. 1. 2010 16:35

    Naše rodina si tento recept přivezla z Ukrajiny, kde babička vyrostla, dokonce si i šťovík nakyselo nakládá,aby mohla dělat kdykoliv v zimě. :-)

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2010 15:07

    Jasně, tohle je sice jiná chuť než u podobného bílého boršče se šťovíkem, ale nápad taky dobrý :))

  • recepty 73 | 27. 1. 2010 13:30

    Dělám bez vývaru z masa,s rozšlehanými vejci ke konci vaření-tudíž to má zcela odlišnou chuť!Amen:-)

  • venyss venyss | 4. 5. 2009 11:06

    Já dávám tak hrst, aby to mělo chuť, kdyžtak si ho napřed ochutnejte, většinou není hořký,ale než to tam dáte,tak pro jistotu,ať si nezkazíte polévku...

  • marie mateju | 2. 5. 2009 17:51

    ja jsem dala jen 3lístky,aby to nebylo moc hořký a na talířku jsem si to posypala.

  • Iva Maturová | 2. 5. 2009 16:20

    Toho šťovíku musím najít kolik??? ;o)

  • marie mateju | 1. 5. 2009 19:56

    Venyss je to fajn polívka,jen najít štovík je fuška, ale šmakli jsme si.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Jíška Kmín Smetana Šťovík Sůl Vařená vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Pomazánka se sýrem cottage

Pomazánka se sýrem cottage

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Jak opravit nepovedený dort

Jak opravit nepovedený dort

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Lotrinský quiche

Lotrinský quiche

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

78
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
40
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
36
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
35
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda
32
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Pyžamovou party miliardáře Bezose narušili demonstranti!

Pyžamovou party miliardáře Bezose narušili demonstranti!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

  • Recepty.cz
  • Bílý boršč mojí babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact