• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílý boršč mojí babičky
Napište svůj komentář k receptu

Bílý boršč mojí babičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílý boršč mojí babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vývar z uzeného masa (žebírek)
    • 4
      ks brambory
    • šťovík
    • 3
      ks vařená vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      kelímek smetana
    • jíška popřípadě

Postup přípravy receptu

1
Do vývaru z uzeného masa nakrájíme na kostky oloupané, omyté brambory, přidáme sůl, kmín, nakrájený, omytý šťovík a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Do polévky můžeme také obrat maso, aby byla polévka pestřejší. Před koncem vaření přidáme natvrdo uvařená vejce, nakrájená na kostky, trošku jíšky z másla a hladké mouky a po chvilce přidáme smetanu.
2
Na talíři je možné dochutit polévku lžící octa, každý podle své chuti...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí mojí babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeněk n | 23. 3. 2012 22:07

    Mám recept taky od babičky.Do boršče přidávám ještě hrstku rýže pro zahuštění a bez kmínu.Pro barvu dávám trochu mrkve.Čerstvý šťovík stačí podusit na sádle a cibulce,horký nalít do vyhřátých skleniček,já používám od dětské výživy,stačí akorát na jednu porci.Pak otočit dnem vzhůru a nechat vychladnout.Nikdy se mi nestalo,že by se zkazil.Můžu vesele vařit přes celou zimu.U nás výborná polévka a s čerstvým chlebem jako hlavní jídlo. ;-)

  • venyss venyss | 30. 1. 2010 17:06

    Ladislavo, moc se omlouvám,ale Vašeho dotazu jsem si všimla až nyní. Ale jak jsem psala už jinde-tak babička šťovík dělala dle mě jen ve vodě a octu a zavařila,aby chytlo víčko, přesně to nevím, to se budu muset tedy někdy poptat. A Jiří, je vidět, že i boršče z Ukrajiny mohou být každý zcela jiný :-D.

  • recepty 73 | 27. 1. 2010 17:42

    No vidíte ,,vennyss,, ,také ho mám po babičce z Ukrajiny... :-).S uzeným masem jsem ho nikdy nejedl, někdy vyzkouším...

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2010 17:21

    hm, já šťovík zmražuju, dřív jsem ho i pěstovala jako trvalku v bylinkovém truhlíku (vydrží i přes zimu),ale nenakládala, mohla byste prosím dát recept sem na zaváření nebo mi ho poslat na mail? Díky

  • venyss venyss | 27. 1. 2010 16:35

    Naše rodina si tento recept přivezla z Ukrajiny, kde babička vyrostla, dokonce si i šťovík nakyselo nakládá,aby mohla dělat kdykoliv v zimě. :-)

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2010 15:07

    Jasně, tohle je sice jiná chuť než u podobného bílého boršče se šťovíkem, ale nápad taky dobrý :))

  • recepty 73 | 27. 1. 2010 13:30

    Dělám bez vývaru z masa,s rozšlehanými vejci ke konci vaření-tudíž to má zcela odlišnou chuť!Amen:-)

  • venyss venyss | 4. 5. 2009 11:06

    Já dávám tak hrst, aby to mělo chuť, kdyžtak si ho napřed ochutnejte, většinou není hořký,ale než to tam dáte,tak pro jistotu,ať si nezkazíte polévku...

  • marie mateju | 2. 5. 2009 17:51

    ja jsem dala jen 3lístky,aby to nebylo moc hořký a na talířku jsem si to posypala.

  • Iva Maturová | 2. 5. 2009 16:20

    Toho šťovíku musím najít kolik??? ;o)

  • marie mateju | 1. 5. 2009 19:56

    Venyss je to fajn polívka,jen najít štovík je fuška, ale šmakli jsme si.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Jíška Kmín Smetana Šťovík Sůl Vařená vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Ovocné košíčky

Ovocné košíčky

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

116
Chilli křídla v cibulovém sosu
Chilli křídla v…
109
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
67
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
62
Boloňské špagety
Boloňské špagety
59
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Bílý boršč mojí babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact