• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílkový MARGOT hřbet
Napište svůj komentář k receptu

Bílkový MARGOT hřbet

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílkový MARGOT hřbet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks bílek
    • sůl -špetka do bílků
    • 120
      g moučkový cukr
    • 140
      g hrubá mouka
    • prášek do pečiva -na špičku nože
    • 60
      g máslo -rozehřáté
    • margotka -hrubě nastrouhaná
  • Dohotovení:
    • čokoládová poleva
    • mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

1
Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme cukr, mouku se špetkou kypřidla, zchladlé rozpuštěné máslo a nastrouhanou margotku. Vlijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet) a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zvolna, zkoušíme špejlí - těsto se na ní nesmí lepit. Ještě teplý vyklopíme, necháme vychladnout. Vychladlý polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření nebo rozehřátými ledovými kaštany a ještě nezatuhlou čokoládu posypeme mandlovými lupínky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruš | 14. 12. 2016 12:48

    Bílků mám teď nadbytek a tak jsem ho zkusila. Je výborný, jen jsem ho zasypala místo mandlemi ořechy.

  • Marie Celuchová | 25. 12. 2012 17:38

    Je dobrý a jednoduchý, děkuji za inspiraci.

  • recepty54 | 2. 12. 2012 14:59

    Zkusím to. Jiří

  • Zackova | 26. 10. 2012 18:08

    Chutnal nám, ale bylo to šílené přeslazené, příště dám tak poloviční množství cukru.

  • Ospala | 26. 9. 2012 21:59

    Pečeme zvolna to je co? na 160 stupňů? Nebo klasicky na 180?

  • Houdková | 28. 3. 2012 14:54

    Hřbet je podobný biskupskému chlebíčku, ten já dělám málokdy, protože manžel nemá rád kandované ovoce. Tahle varianta vyhovuje, ikdyž největší kus snědla naše dcera. Děkuji za recept.

  • Mirka | 10. 12. 2011 21:11

    na likvidaci bilku je to jedinecny navod a chutna velice dobre, muzu doporucit

  • matyss1 | 10. 6. 2011 20:00

    Chutově naprosto fantastická bábovka, akorát moc nevyběhla, tak třeba příště to bude lepší. Dávám za 1 .-))))

  • Jana | 2. 5. 2011 06:49

    Žloutky mi zbyly z mazanců, tak jsem vyzkoušela tento hřbet. Velká chvála :-) , recept ukládám.

  • Lucie | 26. 2. 2011 09:20

    Výborný!Dala jsem těsto do bábovkové formy a hotové jen pocukrovala. :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Hrubá mouka Mandlové lupínky Margotka Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Ořechové muffiny

Ořechové muffiny

Pribiňáčkové řezy

Pribiňáčkové řezy

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a…

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

150
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
65
Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Masové kuličky v…
60
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
51
Harissa pasta
Harissa pasta
44
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Bílkové suchárky
Bílkové suchárky
Bílkový chlebíček
Bílkový chlebíček
Bílkový chlebíček II.
Bílkový chlebíček II.
Bílý dort s překvapením
Bílý dort s překvapením
Bílý chléb dokonalý
Bílý chléb dokonalý
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
  • Recepty.cz
  • Bílkový MARGOT hřbet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact