• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílkový MARGOT hřbet
Napište svůj komentář k receptu

Bílkový MARGOT hřbet

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílkový MARGOT hřbet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks bílek
    • sůl -špetka do bílků
    • 120
      g moučkový cukr
    • 140
      g hrubá mouka
    • prášek do pečiva -na špičku nože
    • 60
      g máslo -rozehřáté
    • margotka -hrubě nastrouhaná
  • Dohotovení:
    • čokoládová poleva
    • mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

1
Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme cukr, mouku se špetkou kypřidla, zchladlé rozpuštěné máslo a nastrouhanou margotku. Vlijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet) a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zvolna, zkoušíme špejlí - těsto se na ní nesmí lepit. Ještě teplý vyklopíme, necháme vychladnout. Vychladlý polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření nebo rozehřátými ledovými kaštany a ještě nezatuhlou čokoládu posypeme mandlovými lupínky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruš | 14. 12. 2016 12:48

    Bílků mám teď nadbytek a tak jsem ho zkusila. Je výborný, jen jsem ho zasypala místo mandlemi ořechy.

  • Marie Celuchová | 25. 12. 2012 17:38

    Je dobrý a jednoduchý, děkuji za inspiraci.

  • recepty54 | 2. 12. 2012 14:59

    Zkusím to. Jiří

  • Zackova | 26. 10. 2012 18:08

    Chutnal nám, ale bylo to šílené přeslazené, příště dám tak poloviční množství cukru.

  • Ospala | 26. 9. 2012 21:59

    Pečeme zvolna to je co? na 160 stupňů? Nebo klasicky na 180?

  • Houdková | 28. 3. 2012 14:54

    Hřbet je podobný biskupskému chlebíčku, ten já dělám málokdy, protože manžel nemá rád kandované ovoce. Tahle varianta vyhovuje, ikdyž největší kus snědla naše dcera. Děkuji za recept.

  • Mirka | 10. 12. 2011 21:11

    na likvidaci bilku je to jedinecny navod a chutna velice dobre, muzu doporucit

  • matyss1 | 10. 6. 2011 20:00

    Chutově naprosto fantastická bábovka, akorát moc nevyběhla, tak třeba příště to bude lepší. Dávám za 1 .-))))

  • Jana | 2. 5. 2011 06:49

    Žloutky mi zbyly z mazanců, tak jsem vyzkoušela tento hřbet. Velká chvála :-) , recept ukládám.

  • Lucie | 26. 2. 2011 09:20

    Výborný!Dala jsem těsto do bábovkové formy a hotové jen pocukrovala. :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Hrubá mouka Mandlové lupínky Margotka Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Řezy Rafaelo III.

Řezy Rafaelo III.

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Bylinkový chléb (DUKAN)

Bylinkový chléb (DUKAN)

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

Poslední sledované recepty

114
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
94
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
78
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
76
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
65
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Bílkové suchárky
Bílkové suchárky
Bílkový chlebíček
Bílkový chlebíček
Bílkový chlebíček II.
Bílkový chlebíček II.
Bílý dort s překvapením
Bílý dort s překvapením
Bílý chléb dokonalý
Bílý chléb dokonalý
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
  • Recepty.cz
  • Bílkový MARGOT hřbet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact