• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílkový MARGOT hřbet
Napište svůj komentář k receptu

Bílkový MARGOT hřbet

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílkový MARGOT hřbet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks bílek
    • sůl -špetka do bílků
    • 120
      g moučkový cukr
    • 140
      g hrubá mouka
    • prášek do pečiva -na špičku nože
    • 60
      g máslo -rozehřáté
    • margotka -hrubě nastrouhaná
  • Dohotovení:
    • čokoládová poleva
    • mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

1
Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme cukr, mouku se špetkou kypřidla, zchladlé rozpuštěné máslo a nastrouhanou margotku. Vlijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet) a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zvolna, zkoušíme špejlí - těsto se na ní nesmí lepit. Ještě teplý vyklopíme, necháme vychladnout. Vychladlý polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření nebo rozehřátými ledovými kaštany a ještě nezatuhlou čokoládu posypeme mandlovými lupínky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruš | 14. 12. 2016 12:48

    Bílků mám teď nadbytek a tak jsem ho zkusila. Je výborný, jen jsem ho zasypala místo mandlemi ořechy.

  • Marie Celuchová | 25. 12. 2012 17:38

    Je dobrý a jednoduchý, děkuji za inspiraci.

  • recepty54 | 2. 12. 2012 14:59

    Zkusím to. Jiří

  • Zackova | 26. 10. 2012 18:08

    Chutnal nám, ale bylo to šílené přeslazené, příště dám tak poloviční množství cukru.

  • Ospala | 26. 9. 2012 21:59

    Pečeme zvolna to je co? na 160 stupňů? Nebo klasicky na 180?

  • Houdková | 28. 3. 2012 14:54

    Hřbet je podobný biskupskému chlebíčku, ten já dělám málokdy, protože manžel nemá rád kandované ovoce. Tahle varianta vyhovuje, ikdyž největší kus snědla naše dcera. Děkuji za recept.

  • Mirka | 10. 12. 2011 21:11

    na likvidaci bilku je to jedinecny navod a chutna velice dobre, muzu doporucit

  • matyss1 | 10. 6. 2011 20:00

    Chutově naprosto fantastická bábovka, akorát moc nevyběhla, tak třeba příště to bude lepší. Dávám za 1 .-))))

  • Jana | 2. 5. 2011 06:49

    Žloutky mi zbyly z mazanců, tak jsem vyzkoušela tento hřbet. Velká chvála :-) , recept ukládám.

  • Lucie | 26. 2. 2011 09:20

    Výborný!Dala jsem těsto do bábovkové formy a hotové jen pocukrovala. :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Hrubá mouka Mandlové lupínky Margotka Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Paprikový salát

Paprikový salát

Léčivý sirup z jitrocele

Léčivý sirup z jitrocele

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Chodský koláč

Chodský koláč

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Snadný štrůdl

Snadný štrůdl

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

114
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
78
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…
70
Treska se žampiony ve slanině
Treska se žampiony ve…
46
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a…
43
Brokolice/květák v bramborovém těstě
Brokolice/květák v…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Bílkové suchárky
Bílkové suchárky
Bílkový chlebíček
Bílkový chlebíček
Bílkový chlebíček II.
Bílkový chlebíček II.
Bílý dort s překvapením
Bílý dort s překvapením
Bílý chléb dokonalý
Bílý chléb dokonalý
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
  • Recepty.cz
  • Bílkový MARGOT hřbet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact