Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme cukr, mouku se špetkou kypřidla, zchladlé rozpuštěné máslo a nastrouhanou margotku. Vlijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet) a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zvolna, zkoušíme špejlí - těsto se na ní nesmí lepit. Ještě teplý vyklopíme, necháme vychladnout. Vychladlý polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření nebo rozehřátými ledovými kaštany a ještě nezatuhlou čokoládu posypeme mandlovými lupínky.
Chutnal nám, ale bylo to šílené přeslazené, příště dám tak poloviční množství cukru.
Ospala
|26. 9. 2012 21:59
Pečeme zvolna to je co? na 160 stupňů? Nebo klasicky na 180?
Houdková
|28. 3. 2012 14:54
Hřbet je podobný biskupskému chlebíčku, ten já dělám málokdy, protože manžel nemá rád kandované ovoce. Tahle varianta vyhovuje, ikdyž největší kus snědla naše dcera. Děkuji za recept.
Mirka
|10. 12. 2011 21:11
na likvidaci bilku je to jedinecny navod a chutna velice dobre, muzu doporucit