• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílkový MARGOT hřbet
Napište svůj komentář k receptu

Bílkový MARGOT hřbet

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílkový MARGOT hřbet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks bílek
    • sůl -špetka do bílků
    • 120
      g moučkový cukr
    • 140
      g hrubá mouka
    • prášek do pečiva -na špičku nože
    • 60
      g máslo -rozehřáté
    • margotka -hrubě nastrouhaná
  • Dohotovení:
    • čokoládová poleva
    • mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

1
Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme cukr, mouku se špetkou kypřidla, zchladlé rozpuštěné máslo a nastrouhanou margotku. Vlijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet) a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zvolna, zkoušíme špejlí - těsto se na ní nesmí lepit. Ještě teplý vyklopíme, necháme vychladnout. Vychladlý polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření nebo rozehřátými ledovými kaštany a ještě nezatuhlou čokoládu posypeme mandlovými lupínky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruš | 14. 12. 2016 12:48

    Bílků mám teď nadbytek a tak jsem ho zkusila. Je výborný, jen jsem ho zasypala místo mandlemi ořechy.

  • Marie Celuchová | 25. 12. 2012 17:38

    Je dobrý a jednoduchý, děkuji za inspiraci.

  • recepty54 | 2. 12. 2012 14:59

    Zkusím to. Jiří

  • Zackova | 26. 10. 2012 18:08

    Chutnal nám, ale bylo to šílené přeslazené, příště dám tak poloviční množství cukru.

  • Ospala | 26. 9. 2012 21:59

    Pečeme zvolna to je co? na 160 stupňů? Nebo klasicky na 180?

  • Houdková | 28. 3. 2012 14:54

    Hřbet je podobný biskupskému chlebíčku, ten já dělám málokdy, protože manžel nemá rád kandované ovoce. Tahle varianta vyhovuje, ikdyž největší kus snědla naše dcera. Děkuji za recept.

  • Mirka | 10. 12. 2011 21:11

    na likvidaci bilku je to jedinecny navod a chutna velice dobre, muzu doporucit

  • matyss1 | 10. 6. 2011 20:00

    Chutově naprosto fantastická bábovka, akorát moc nevyběhla, tak třeba příště to bude lepší. Dávám za 1 .-))))

  • Jana | 2. 5. 2011 06:49

    Žloutky mi zbyly z mazanců, tak jsem vyzkoušela tento hřbet. Velká chvála :-) , recept ukládám.

  • Lucie | 26. 2. 2011 09:20

    Výborný!Dala jsem těsto do bábovkové formy a hotové jen pocukrovala. :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Hrubá mouka Mandlové lupínky Margotka Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Čočka žravka

Čočka žravka

Borůvkový tvarohový dort

Borůvkový tvarohový dort

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Vařený hrách

Vařený hrách

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Karbanátky z brokolice

Karbanátky z brokolice

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Těsto na štrůdl - velice jednoduché
Těsto na štrůdl - velice…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Osvěžující jogurtový koláč
Osvěžující jogurtový…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Krásná Pomeje 4 měsíce po incidentu: Drsné následky!

Krásná Pomeje 4 měsíce po incidentu: Drsné následky!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Bílkové suchárky
Bílkové suchárky
Bílkový chlebíček
Bílkový chlebíček
Bílkový chlebíček II.
Bílkový chlebíček II.
Bílý dort s překvapením
Bílý dort s překvapením
Bílý chléb dokonalý
Bílý chléb dokonalý
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
  • Recepty.cz
  • Bílkový MARGOT hřbet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact