Výborný chlebíček! Dala jsem tam studentskou pečeť pomeranč v hořké čokoládě a oříšky, skvělý. Perfektně jsem zužitkovala bílky, které zbyly z přípravy vaječného koňaku.
Vynikající recept, dělala jsem podle něj velikonočního beránka a moc jsme si pošmákli :)!!
A na kolik troubu? ja ji dala na 150 a delala hodinu a pak zvysila na 170 a pekla tak 20 min ale klidne by jeste snesl :(
Dnes jdu na to :-[ !
Velmi vděčný recept, chlebíček si bereme s sebou dokonce i na dovolenou, aby bylo co ke kávě.Dávám 1.
Posílám velkou jedničku a hlásím,že lepší chlebíček jsme nejedli!Děvčata dík za tip!Jiří
Tak tohle určitě vyzkouším!Jiří
vynikající , dělala jsem z 1,5 dávky do bábovkové formy ,superlikvidátor bílků , jdu kouknout ještě na to bezé !!
ahoj děvčata, je výborný. Doporučuji z bílků vyzkoušet beze roládu, kterou jsem zadala do moučníků. Je vynikající, bílky mám pořád v lednici, a tak bezé roláda u nás bývá často a je to řekla bych luxusní zákusek. :-)
O vánocích jsem ze zbylých bílků také vyzkoušela,je opravdu výborný,dávám také 1.
Chlebíček jsem dělala o víkendu. Byl vynikající. Vždycky mi ořechy a ovoce spadnou ke dnu, ale tady byli krásně všude po celém korpusu. Dám 1.
Renato, lehce vmíchat, aby se neporušila nadýchanost od toho sněhu
jak zabalujeme , to jsem nepochopila! jako vmícháme?
Osvědčená klasika, prostě výborný
Dávám za 1!! Musím se přiklonit ke všem komentářům. Tento "žrout" zbylých bílků po upečeném vánočním cukroví je vynikající. Nikdy jsem nevěděla kam s bílky, kromě kokosových pusinek. Přesně stejný ho peču již asi 20 let.
Před chvílí jsem udělala a už ochutnala 3 (ještě teplé) kousky. Je to moc dobré, měla jsem jen 4 bílky, tak to bylo poloviční a dala jsem to do té menší oblé formy. Už jsem nedávala polevu, protože to nemá cenu, tak snad příště až to bude větší. Nakrájela jsem sušené ovoce a kousky čokolády. Jestli vydrží měkký asi nezjistíme, ale to je dobře. Radši rychle sníst, než by nechutnal
Máte pravdu,Lubo,pekla jsem ve formě na srnčí hřbet,příště budu chytřejší.Zdravím Vás.
Zdeňko záleží na velikosti formy už to mám vyzkoušené. Do té hranaté takové té rakvovité je těsta akorát, protože je delší a hlubší, do té klasické zvrchu oblé vypouklé je těsta moc, tak ho dávám ještě do jedné formy na miniaturní bábovku nebo je to taková větší plechová formička na pudink, ve které se dá péct
Včera jsem chlebíček upekla a všem moc chutnal.Akorát těsta bylo do chlebíčkové formy dost hodně,trochu mi vyteklo.Ale výsledek byl výborný,dávám za 1.
Tak jsem našel chybu v mojí registraci.Asi jsem na něco máčkl.Ale to není důvodem mého komentáře.TENTO RECEPT JE BEZVA A JÁ MU DÁVÁM TAKÉ 1 ať ho napsal kdo chtěl.
Dávám za 1!Jak rychle bylo upečeno, tak rychle chlebíček zmizel. Dovnitř jsem jen nastrouhala čokoládu a dala trošku kokosu, pak jsem to ozdobila mandlovými lupínky.
Mirko G, budu velmi ráda, když k receptu zašlete fotku. Děkuji
Tak som ho v noci upiekla,je naozaj nielen pekný, ale hlavne výborný. Urobila som nielen preto, aby som využila nahromadené bielka, ale preto, aby som zachránila vianočné koláčiky pred predčasným zjedením manželom :-)) Ak by pani Vencová dovolila, tak by som k nemu poslala aj fotku.
Raz dva udělaný, raz dva snědený.Jasná jednička.
Díky za tento recept, krásně jsem zpracovala všechny bílky z pečení, ale neuložila jsem ho a je už snědený, ale alespoň mi nebrali cukroví, které jsem napekla. Tento moučník fakt doporučuji
Výborné, vřele doporučuji. Už douho jsem hledala nějaký dobrý recept na zpracování zbylých bílků. Paní Vencová děkuji za další dobrý recept.
Fakt výborný a vláčný, dloouho vydrží
Dělávám podobný, ovšem lacinější, moučník. Uvedla jsem ho pod názvem suchárek.
Je to výborný múčnik. Namiesto lámanej čokolády je možné dať čokoládovú ryžu, je to výborné a zaujímavé. Tiež by som doplnila formu pečenia. Dať do húrúcej rúry a po chvíľke prepnúť na 160°C. Piecť asi 45 minút.
Také ho mám moc ráda, je vláčný a dlouho vydrží. Zmrazovat jde dobře to už mám vyzkoušeno
Fantazie! Vyzkoušela jsem to i z poloviční dávky a jde to, když člověk použije menší formu.Myslela jsem si, že to bude moc sladké a není.aaje to akorát.Když jsem to pekla podruhé (z celé dávk¨y, zapomněla jsem tam dát celou dávku mouky a upeklo se to naprosto bez chyby.Bylo to asi o 20%méně mouky.Peču v mikrovlnce tzn.horký vzduch+mikrovlny.Výborné!Asi pojedu do Makra a koupím tam sklenici bílků a napeču si několik chlebíčků do mražáku!
Taky jsem dělala beránka, moc dobrý, krásně držel tvar
Dělala jsem z tohoto těsta beránka a musím říci, že ještě teď se oblizuji...
Je fajn, že to tu je. Tenhle recept jsem hledal dlouho. Zítra si to uděláme a jestli si vzpomenu, tak vám pak napíšu, jaké to bylo.
Můžu potvrdit opravdu dobrý moučník.
Chlebíček dělám pravidelně na Vánoce. Po upečení nechte úplně vychladit, palk polijte polevou, nechte zaschnout, zabalte do alobalu, uchovávejte v chladné místnosti a postupně krájejte a vždy zabalte do alobalu
Mám dotaz - dá se tenhle chlebíček dělat na Vánoce ze zbylých bílků z cukroví. Vydrží čerstvý přes Vánoce nebo ztvrdne. Poradí mi autorka nebo někdo, kdo má s chlebíčken zkušenosti??
Skvělé, budu dělat na vánoční stůl
Vím, že na to teď není ta správná doba, ale chtěla jsem se již dávno podělit o to, že z tohoto těsta dělám velikonočního beránka, krásně nabyde, dobře se vyklápí. Pak ho potřu čokoládovou polevou a posypu kokosem, nabo místo čokoládové polevy použiji bílou čokoládovou polevu z pytlíku, rozvrásním ji vidličkou a je to jako beránčí srst
Můj oblíbený recept, rodina se vždy stará zda již jsem ušetřila nějaké bílky
Moc dobré, dlouho vydrží vláčné, když se poleje polevou. Dělám do formy bábovky
S pečením nemám valné zkušenosti, ale tento chlebíček se mi povedl hned napoprvé a rodina si ho moc oblíbila, místo kandovaného ovoce někdy dávám nasekané předem namočené sušené ovoce, které je méně sladké
Výborné, v alobalu zabalený vydrží i 14 dní vláčný a dobrý.
Z těsta jsem pekla bábovku, výborná, navrch čokoládová poleva a zdobila jsem kokosovou moučkou a celými mandlemi