• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bílkový chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Bílkový chlebíček

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 95
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílkový chlebíček
Bílkový chlebíček
Bílkový chlebíček
Bílkový chlebíček
Bílkový chlebíček
Bílkový chlebíček
Bílkový chlebíček
Bílkový chlebíček
Bílkový chlebíček
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 180
      g moučkový cukr
    • 160
      g hrubá mouka
    • 70
      g máslo
    • 8
      ks bílek
    • kandované ovoce
    • čokoláda
    • mandle
    • čokoládová poleva
    • oříšky 3-4 dl - sekané

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme hodně tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme. Potom přidáváme střídavě po lžících mouku a prochladlé rozehřáté máslo a lehce promícháváme. Nakonec do těsta zabalujeme sekané ovoce, oříšky, mandle, čokoládu apod.
2
Pečeme zvolna v chlebíčkové formě vymazané tukem a vysypané strouhanou houskou. Po upečení vyklopíme, necháme prochladnout, polijeme čokoládovou polevou a sypeme oříšky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Makový chlebíček s pomerančovou kůrou

Makový chlebíček s pomerančovou kůrou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 | 28. 4. 2014 13:23

    Výborný chlebíček! Dala jsem tam studentskou pečeť pomeranč v hořké čokoládě a oříšky, skvělý. Perfektně jsem zužitkovala bílky, které zbyly z přípravy vaječného koňaku.

  • Verča | 19. 4. 2014 23:04

    Vynikající recept, dělala jsem podle něj velikonočního beránka a moc jsme si pošmákli :)!!

  • kokosoň | 23. 11. 2013 12:40

    čím starší tím lepší :-P

  • HelenaPa | 8. 4. 2013 08:33

    Dala jsem méně cukru, chlebíček byl výborný, dávám 1.

  • viki | 22. 12. 2011 17:55

    A na kolik troubu? ja ji dala na 150 a delala hodinu a pak zvysila na 170 a pekla tak 20 min ale klidne by jeste snesl :(

  • Gajra | 18. 10. 2011 12:06

    Dnes jdu na to :-[ !

  • profi_labuznik
    profi_labuznik | 6. 2. 2011 18:17

    Slast na jazycku

  • Eva1 | 27. 10. 2010 10:50

    Velmi vděčný recept, chlebíček si bereme s sebou dokonce i na dovolenou, aby bylo co ke kávě.Dávám 1.

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 16:56

    1*-už jsem dělal i jako dort :-))

  • recepty 73 | 28. 12. 2009 14:16

    Posílám velkou jedničku a hlásím,že lepší chlebíček jsme nejedli!Děvčata dík za tip!Jiří

  • recepty 73 | 10. 12. 2009 10:23

    Tak tohle určitě vyzkouším!Jiří

  • Iva Pěnkavová | 18. 9. 2009 10:34

    vynikající , dělala jsem z 1,5 dávky do bábovkové formy ,superlikvidátor bílků , jdu kouknout ještě na to bezé !!

  • Eva Švířová | 16. 1. 2009 21:30

    ahoj děvčata, je výborný. Doporučuji z bílků vyzkoušet beze roládu, kterou jsem zadala do moučníků. Je vynikající, bílky mám pořád v lednici, a tak bezé roláda u nás bývá často a je to řekla bych luxusní zákusek. :-)

  • Jarka Mastilová | 2. 1. 2009 12:40

    O vánocích jsem ze zbylých bílků také vyzkoušela,je opravdu výborný,dávám také 1.

  • Magdalena Hergetová | 14. 4. 2008 12:16

    Chlebíček jsem dělala o víkendu. Byl vynikající. Vždycky mi ořechy a ovoce spadnou ke dnu, ale tady byli krásně všude po celém korpusu. Dám 1.

  • Gábina H | 7. 4. 2008 12:00

    Renato, lehce vmíchat, aby se neporušila nadýchanost od toho sněhu

  • renata horackova | 6. 4. 2008 13:51

    jak zabalujeme , to jsem nepochopila! jako vmícháme?

  • Marky Smolková | 20. 3. 2008 14:14

    Osvědčená klasika, prostě výborný

  • Jarka L. | 24. 11. 2007 18:54

    Dávám za 1!! Musím se přiklonit ke všem komentářům. Tento "žrout" zbylých bílků po upečeném vánočním cukroví je vynikající. Nikdy jsem nevěděla kam s bílky, kromě kokosových pusinek. Přesně stejný ho peču již asi 20 let.

  • Lenka Zavřelová | 5. 6. 2007 16:00

    Před chvílí jsem udělala a už ochutnala 3 (ještě teplé) kousky. Je to moc dobré, měla jsem jen 4 bílky, tak to bylo poloviční a dala jsem to do té menší oblé formy. Už jsem nedávala polevu, protože to nemá cenu, tak snad příště až to bude větší. Nakrájela jsem sušené ovoce a kousky čokolády. Jestli vydrží měkký asi nezjistíme, ale to je dobře. Radši rychle sníst, než by nechutnal

  • Zdeňka | 11. 2. 2007 12:29

    Máte pravdu,Lubo,pekla jsem ve formě na srnčí hřbet,příště budu chytřejší.Zdravím Vás.

  • Luba | 10. 2. 2007 23:30

    Zdeňko záleží na velikosti formy už to mám vyzkoušené. Do té hranaté takové té rakvovité je těsta akorát, protože je delší a hlubší, do té klasické zvrchu oblé vypouklé je těsta moc, tak ho dávám ještě do jedné formy na miniaturní bábovku nebo je to taková větší plechová formička na pudink, ve které se dá péct

  • Zdeňka | 9. 2. 2007 17:28

    Včera jsem chlebíček upekla a všem moc chutnal.Akorát těsta bylo do chlebíčkové formy dost hodně,trochu mi vyteklo.Ale výsledek byl výborný,dávám za 1.

  • Václav FRONĚK | 8. 2. 2007 14:41

    Tak jsem našel chybu v mojí registraci.Asi jsem na něco máčkl.Ale to není důvodem mého komentáře.TENTO RECEPT JE BEZVA A JÁ MU DÁVÁM TAKÉ 1 ať ho napsal kdo chtěl.

  • DanaH | 8. 2. 2007 11:22

    Dávám za 1!Jak rychle bylo upečeno, tak rychle chlebíček zmizel. Dovnitř jsem jen nastrouhala čokoládu a dala trošku kokosu, pak jsem to ozdobila mandlovými lupínky.

  • Vencová | 13. 12. 2006 19:12

    Mirko G, budu velmi ráda, když k receptu zašlete fotku. Děkuji

  • Mirka G. | 13. 12. 2006 18:11

    Tak som ho v noci upiekla,je naozaj nielen pekný, ale hlavne výborný. Urobila som nielen preto, aby som využila nahromadené bielka, ale preto, aby som zachránila vianočné koláčiky pred predčasným zjedením manželom :-)) Ak by pani Vencová dovolila, tak by som k nemu poslala aj fotku.

  • SV | 9. 12. 2006 18:16

    Raz dva udělaný, raz dva snědený.Jasná jednička.

  • Fleur | 5. 12. 2005 22:20

    Díky za tento recept, krásně jsem zpracovala všechny bílky z pečení, ale neuložila jsem ho a je už snědený, ale alespoň mi nebrali cukroví, které jsem napekla. Tento moučník fakt doporučuji

  • Gabriela B | 27. 11. 2005 12:20

    Výborné, vřele doporučuji. Už douho jsem hledala nějaký dobrý recept na zpracování zbylých bílků. Paní Vencová děkuji za další dobrý recept.

  • Alina | 22. 6. 2005 19:19

    Fakt výborný a vláčný, dloouho vydrží

  • Jana Tichá | 22. 6. 2005 14:25

    Dělávám podobný, ovšem lacinější, moučník. Uvedla jsem ho pod názvem suchárek.

  • margita | 22. 6. 2005 13:17

    Je to výborný múčnik. Namiesto lámanej čokolády je možné dať čokoládovú ryžu, je to výborné a zaujímavé. Tiež by som doplnila formu pečenia. Dať do húrúcej rúry a po chvíľke prepnúť na 160°C. Piecť asi 45 minút.

  • Luba | 24. 5. 2005 22:08

    Také ho mám moc ráda, je vláčný a dlouho vydrží. Zmrazovat jde dobře to už mám vyzkoušeno

  • Ivana Jagošová | 24. 5. 2005 13:38

    Fantazie! Vyzkoušela jsem to i z poloviční dávky a jde to, když člověk použije menší formu.Myslela jsem si, že to bude moc sladké a není.aaje to akorát.Když jsem to pekla podruhé (z celé dávk¨y, zapomněla jsem tam dát celou dávku mouky a upeklo se to naprosto bez chyby.Bylo to asi o 20%méně mouky.Peču v mikrovlnce tzn.horký vzduch+mikrovlny.Výborné!Asi pojedu do Makra a koupím tam sklenici bílků a napeču si několik chlebíčků do mražáku!

  • Luba | 29. 3. 2005 18:41

    Taky jsem dělala beránka, moc dobrý, krásně držel tvar

  • as | 29. 3. 2005 09:16

    Dělala jsem z tohoto těsta beránka a musím říci, že ještě teď se oblizuji...

  • Martin K. | 25. 2. 2005 21:17

    Je fajn, že to tu je. Tenhle recept jsem hledal dlouho. Zítra si to uděláme a jestli si vzpomenu, tak vám pak napíšu, jaké to bylo.

  • HANKA | 2. 1. 2005 07:05

    Můžu potvrdit opravdu dobrý moučník.

  • Vlasta Vencová | 4. 11. 2004 18:49

    Chlebíček dělám pravidelně na Vánoce. Po upečení nechte úplně vychladit, palk polijte polevou, nechte zaschnout, zabalte do alobalu, uchovávejte v chladné místnosti a postupně krájejte a vždy zabalte do alobalu

  • Vecková | 2. 11. 2004 19:04

    Mám dotaz - dá se tenhle chlebíček dělat na Vánoce ze zbylých bílků z cukroví. Vydrží čerstvý přes Vánoce nebo ztvrdne. Poradí mi autorka nebo někdo, kdo má s chlebíčken zkušenosti??

  • Alice | 19. 10. 2004 19:30

    Skvělé, budu dělat na vánoční stůl

  • Anonym | 14. 10. 2004 20:29

    Vím, že na to teď není ta správná doba, ale chtěla jsem se již dávno podělit o to, že z tohoto těsta dělám velikonočního beránka, krásně nabyde, dobře se vyklápí. Pak ho potřu čokoládovou polevou a posypu kokosem, nabo místo čokoládové polevy použiji bílou čokoládovou polevu z pytlíku, rozvrásním ji vidličkou a je to jako beránčí srst

  • Hana Janů | 11. 10. 2004 19:05

    Můj oblíbený recept, rodina se vždy stará zda již jsem ušetřila nějaké bílky

  • Alis | 5. 10. 2004 20:51

    Moc dobré, dlouho vydrží vláčné, když se poleje polevou. Dělám do formy bábovky

  • Luba | 25. 8. 2004 23:31

    S pečením nemám valné zkušenosti, ale tento chlebíček se mi povedl hned napoprvé a rodina si ho moc oblíbila, místo kandovaného ovoce někdy dávám nasekané předem namočené sušené ovoce, které je méně sladké

  • Anonym | 11. 7. 2004 17:49

    Výborné, v alobalu zabalený vydrží i 14 dní vláčný a dobrý.

  • Stanislava Novotná | 23. 6. 2004 20:30

    Z těsta jsem pekla bábovku, výborná, navrch čokoládová poleva a zdobila jsem kokosovou moučkou a celými mandlemi

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Šlehání Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda Čokoládová poleva Hrubá mouka Kandované ovoce Mandle Máslo Moučkový cukr Oříšky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Piškotová bábovka s kokosem

Piškotová bábovka s kokosem

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

68
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
62
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
26
Mrkvový dort rychlý
Mrkvový dort rychlý

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Bílkové kostky
Bílkové kostky
Bílkové pusinky
Bílkové pusinky
Bílkové suchárky
Bílkové suchárky
Bílkový chlebíček II.
Bílkový chlebíček II.
Bílkový MARGOT hřbet
Bílkový MARGOT hřbet
Bílý dort s překvapením
Bílý dort s překvapením
  • Recepty.cz
  • Bílkový chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact