• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bílkový beránek
Napište svůj komentář k receptu

Bílkový beránek

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 21
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílkový beránek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 160
      g moučkový cukr
    • 160
      g hrubá mouka
    • 70
      g hera rozpuštěná
    • 7
      ks bílek
    • čokoláda sekaná
    • oříšky sekané
    • kandované ovoce

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme. Pak přidáme mouku (2 lžíce mouky dáme stranou) střídavě s rozehřátým prochladlým tukem. Nakonec vmícháme nasekané ovoce, čokoládu a oříšky, které jsme před přidáním do těsta obalili ve 2 lžících mouky. Zvolna promícháme. Lijeme do vymazané, strouhankou vysypané beránkové formy a zvolna pečeme.
2
Hotového beránka pocukrujeme, nebo polijeme libovolnou polevou. Zdobíme mašličkou kolem krku a místo očí vpíchneme dva hřebíčky nebo polevou přilepíme rozinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra | 29. 3. 2013 10:47

    Já jsem pekla mazance, do těch žloutky a z bílků, které mně zbyly, upeču tohoto berana. tak můžete udělat obrácený postup než já.

  • 1982Petula
    1982Petula | 12. 5. 2012 09:47

    Dělala jsem do srnčího hřbetu a jen se po něm zaprášilo. Opravdu výborné těsto!

  • MartikK
    MartikK | 13. 3. 2011 23:05

    Výborné těsto. Pekla jsem i jako Biskupský chlebíček, politý čokoládou, byla to mňamka.

  • Aninka | 19. 3. 2008 15:17

    Ten vypadá krásně.

  • aja | 6. 4. 2007 08:54

    Může být forma vyspaná i hrubou moukou? děkuji

  • Hela | 30. 3. 2007 20:16

    Na kolik stupňů se peče a jak dlouho - je to do dvoudílné formy?

  • Alina | 28. 3. 2007 19:21

    Je výborný a ze zbylých žloutků dělám žloutkové penízky, recept je také na těchto stránkách. Plněné šlehačkou jsou výborné jako rakvičky

  • Gábina Houšková | 28. 3. 2007 12:06

    Ze žloutků můžete udělat třeba vaječný koňak

  • Evangelina Ciprová | 27. 3. 2007 20:59

    Ráda bych ho udělala, ale neporadil by mi někdo, co s tě mi žloutky? Děkuji předem

  • Zapletalka | 19. 3. 2007 19:16

    Dělám z něj bábovku a loni i beránka, budu dělat určitě znovu byl moc dobrý!

  • kk kk | 19. 3. 2007 15:23

    je vinikajcí

  • XY | 6. 3. 2007 19:04

    Loni jsem ho dělala, byl krásný a hodně dobrý

  • Anonym | 21. 5. 2005 16:37

    Je to moc těžký

  • Alina | 16. 3. 2005 19:40

    Doporučuji, z tohohle těsta ho dělám a je dlouho vláčný. Je dobrý politý jakoukoliv polevou, vydrží déle

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda Hera Hrubá mouka Kandované ovoce Moučkový cukr Oříšky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Mleté maso na žampionech

Mleté maso na žampionech

Fofr perník

Fofr perník

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
34
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Toskánská polévka
Toskánská polévka
32
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Ochránce Gottové Tsoukernik o detailech kolapsu: 20 minut bez kyslíku a zastavilo se mi srdce

Ochránce Gottové Tsoukernik o detailech kolapsu: 20 minut bez kyslíku a zastavilo se mi srdce

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Bílkový beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact