• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Bílkový beránek
Napište svůj komentář k receptu

Bílkový beránek

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 21
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílkový beránek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 160
      g moučkový cukr
    • 160
      g hrubá mouka
    • 70
      g hera rozpuštěná
    • 7
      ks bílek
    • čokoláda sekaná
    • oříšky sekané
    • kandované ovoce

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme. Pak přidáme mouku (2 lžíce mouky dáme stranou) střídavě s rozehřátým prochladlým tukem. Nakonec vmícháme nasekané ovoce, čokoládu a oříšky, které jsme před přidáním do těsta obalili ve 2 lžících mouky. Zvolna promícháme. Lijeme do vymazané, strouhankou vysypané beránkové formy a zvolna pečeme.
2
Hotového beránka pocukrujeme, nebo polijeme libovolnou polevou. Zdobíme mašličkou kolem krku a místo očí vpíchneme dva hřebíčky nebo polevou přilepíme rozinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra | 29. 3. 2013 10:47

    Já jsem pekla mazance, do těch žloutky a z bílků, které mně zbyly, upeču tohoto berana. tak můžete udělat obrácený postup než já.

  • 1982Petula
    1982Petula | 12. 5. 2012 09:47

    Dělala jsem do srnčího hřbetu a jen se po něm zaprášilo. Opravdu výborné těsto!

  • MartikK
    MartikK | 13. 3. 2011 23:05

    Výborné těsto. Pekla jsem i jako Biskupský chlebíček, politý čokoládou, byla to mňamka.

  • Aninka | 19. 3. 2008 15:17

    Ten vypadá krásně.

  • aja | 6. 4. 2007 08:54

    Může být forma vyspaná i hrubou moukou? děkuji

  • Hela | 30. 3. 2007 20:16

    Na kolik stupňů se peče a jak dlouho - je to do dvoudílné formy?

  • Alina | 28. 3. 2007 19:21

    Je výborný a ze zbylých žloutků dělám žloutkové penízky, recept je také na těchto stránkách. Plněné šlehačkou jsou výborné jako rakvičky

  • Gábina Houšková | 28. 3. 2007 12:06

    Ze žloutků můžete udělat třeba vaječný koňak

  • Evangelina Ciprová | 27. 3. 2007 20:59

    Ráda bych ho udělala, ale neporadil by mi někdo, co s tě mi žloutky? Děkuji předem

  • Zapletalka | 19. 3. 2007 19:16

    Dělám z něj bábovku a loni i beránka, budu dělat určitě znovu byl moc dobrý!

  • kk kk | 19. 3. 2007 15:23

    je vinikajcí

  • XY | 6. 3. 2007 19:04

    Loni jsem ho dělala, byl krásný a hodně dobrý

  • Anonym | 21. 5. 2005 16:37

    Je to moc těžký

  • Alina | 16. 3. 2005 19:40

    Doporučuji, z tohohle těsta ho dělám a je dlouho vláčný. Je dobrý politý jakoukoliv polevou, vydrží déle

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda Hera Hrubá mouka Kandované ovoce Moučkový cukr Oříšky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Krabí tyčinky na kari s rýží

Krabí tyčinky na kari s rýží

Friulské frico

Friulské frico

Lasagne bez bešamelu

Lasagne bez bešamelu

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

69
Houbový guláš
Houbový guláš
59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
59
Dýňová tortila
Dýňová tortila
54
2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
2 x Diviznový sirup +…
49
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
AHA.cz První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Bartoška v posmrtném dokumentu: Gibson mi nabízel, ať si léčím rakovinu u něj!

Bartoška v posmrtném dokumentu: Gibson mi nabízel, ať si léčím rakovinu u něj!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

  • Recepty.cz
  • Bílkový beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact