Suchárky jsou skvělý recept z bílků. Při prvním zakousnutí křupnou a pak už se jen rozplynou na jazyku. Oceníte je hlavně kvůli tomu, že dlouho vydrží a můžete je mít schované třeba v plechové dóze a podávat ke kávě, když nestihnete nic upéct.
Připravíme si nejprve formu na srnčí hřbet, kterou vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr, nakonec vmícháme směs ořechů a mandlí a mouku. Upečeme v mírně vyhřáté formě. Upečený hřbet vyklopíme, necháme vychladnout a poté zabalíme do navlhčené utěrky a igelitu.
2
Necháme do druhého dne rozležet, aby ořechy zvlhly. Druhý den ostrým nožem krájíme tenké plátky, pokládáme je na plech a sušíme v troubě do růžova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anna
|22. 12. 2007 20:56
Znám, dělám, bílky s cukrem jen umíchám, nešlehám, aby těsto bylo těžší. Je to fantastické, nikdy se toho nemohu dochroupat a musím to dělat vždycky, kdykoliv mi zbydou bílky. Mandličkami a oríšky nešetřím, vzdycky tam něco přisypu navíc.