Bílky šleháme do tuha a postupně přidáváme cukr. Potom lehce vmícháme mouku, rozinky, nastrouhanou čokoládu, kokos, ořechy a prochladlé rozpuštěné máslo.
2
Nalijeme na vymazaný plech s vyšším okrajem a pečeme asi 20 min. na 175 °C.
3
Po vychladnutí překrojíme v půlce a naplníme.
4
Náplň: šlehačku ušleháme a přidáme zbylé přísady. Natřeme i horní vrstvu a pocákáme rozpuštěnou čokoládou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina S.
|20. 2. 2007 10:56
Jsou výborné. Z koblih mi zbyly bílky, tak jsem je použila, je to moc dobré, lepší než laskonky apod., navíc nejsou řezy ani moc sladké, což nám vyhovuje. Za jedna.
Majka
|19. 9. 2006 14:41
Po vánocích mi zbyly bílky a různé zbytky kandova ného ovoce, ořechů, kokosu. Udělala jsem podobnou buchtu přidala do těsta nastouhaná jablka. Neplnila jsem ji, nic jsem nevážila, jen jsem ji nahoře po upečení pocákala zbytkem čokolády. Je to od té doby naše nejoblíbenější buchta. Jen když se dá více jablek, tak pect na papíře, ráda se přilepí.Tak se nebojte všehochuti.
Zdena z JM
|5. 9. 2006 11:44
No nevím,přijde mi to taková všehochuť.Ale možná to může být dobré.
Jana z VM
|5. 9. 2006 10:22
Nó, to musí být fakt dobrý. Ukládám si a příležitostně vyzkouším. Ta náplň musí psát......