• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bílkové pusinky
Napište svůj komentář k receptu

Bílkové pusinky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 18
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílkové pusinky
Bílkové pusinky
Bílkové pusinky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

50 porce
    • 1
      ks bílek
    • 70
      g moučkový cukr
  • Dále dle chuti:
    • strouhaný kokos
    • mleté ořechy
    • potravinářské barvivo
    • vanilkové aroma
    • citronová šťáva a kůra
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Množství dle potřeby: na jeden bílek dáváme 70 gramů moučkového cukru. Na nejnižší stupeň šlehače nebo metlou vyšleháme ve vodní lázni z bílků a cukru hutnou pěnu - tuhý sníh, který po odstavení můžeme ochutit ještě mletými ořechy, mandlemi, pistáciemi, kokosem nebo je dochutit vanilkovým aroma nebo citronovou šťávou (pár kapek na bílek) a kůrou.
2
Sníh můžeme také dle vlastní fantazie obarvit během šlehání v parní lázni.
3
Pusinky nemusíme dochucovat přímo do sněhové pěny, ale můžeme je nastříkat na plech vyložený pečícím papírem a mletými ořechy, kokosem, pistáciemi... je posypat.
4
Zchladlou pěnou naplníme cukrářský sáček se špičkou. Tvar špičky volíme podle toho, jaký chceme mít tvar pusinek. Kdo chce, může kromě pusinek dělat i jiné tvary: rohlíčky, tyčinky, srdíčka, věnečky...
5
Pusinky sušíme v předehřáté troubě na cca 100 stupňů zhruba hodinu.
6
Po vychladnutí je můžeme pocákat rozpuštěnou čokoládou, po zaschnutí naskládáme do krabičky a odebíráme dle chuti.
7
U nás vedou pusinky, které jsou sušené v troubě do světle hněda (bílá káva) a tím získají karamelovou příchuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky s pomeranči v sirupu

Sněhové pusinky s pomeranči v sirupu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Vánoční cukroví Sněhové cukroví
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Čokoládová poleva Mleté ořechy Moučkový cukr Potravinářské barvivo Strouhaný kokos Vanilkové aroma

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Kuře královny Kálí

Kuře královny Kálí

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Ořechový štrůdl (závin)

Ořechový štrůdl (závin)

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

74
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
71
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
55
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
54
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
52
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Bílková frittata se sýrem a slaninou
Bílková frittata se sýrem a slaninou
Bílková poleva na perníčky
Bílková poleva na perníčky
Bílkové kostky
Bílkové kostky
Bílkové suchárky
Bílkové suchárky
Bílkový chlebíček
Bílkový chlebíček
Bílkový chlebíček II.
Bílkový chlebíček II.
  • Recepty.cz
  • Bílkové pusinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact