Množství dle potřeby: na jeden bílek dáváme 70 gramů moučkového cukru. Na nejnižší stupeň šlehače nebo metlou vyšleháme ve vodní lázni z bílků a cukru hutnou pěnu - tuhý sníh, který po odstavení můžeme ochutit ještě mletými ořechy, mandlemi, pistáciemi, kokosem nebo je dochutit vanilkovým aroma nebo citronovou šťávou (pár kapek na bílek) a kůrou.
2
Sníh můžeme také dle vlastní fantazie obarvit během šlehání v parní lázni.
3
Pusinky nemusíme dochucovat přímo do sněhové pěny, ale můžeme je nastříkat na plech vyložený pečícím papírem a mletými ořechy, kokosem, pistáciemi... je posypat.
4
Zchladlou pěnou naplníme cukrářský sáček se špičkou. Tvar špičky volíme podle toho, jaký chceme mít tvar pusinek. Kdo chce, může kromě pusinek dělat i jiné tvary: rohlíčky, tyčinky, srdíčka, věnečky...
5
Pusinky sušíme v předehřáté troubě na cca 100 stupňů zhruba hodinu.
6
Po vychladnutí je můžeme pocákat rozpuštěnou čokoládou, po zaschnutí naskládáme do krabičky a odebíráme dle chuti.
7
U nás vedou pusinky, které jsou sušené v troubě do světle hněda (bílá káva) a tím získají karamelovou příchuť.