• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílková roláda s čokoládovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Bílková roláda s čokoládovým krémem

autor: Majdalinka
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílková roláda s čokoládovým krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks bílek
    • 170
      g moučkový cukr
    • 60
      g máslo
    • 170
      g hrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Krém
    • 0,40
      l mléko
    • 2
      lžíce hrubá mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 80
      g čokoláda na vaření
    • 80
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vyšleháme dohladka. Potom do sněhu střídavě vmícháme po lžících máslo a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Plech vyložíme mastným papírem, rozetřeme na něj těsto, vložíme do vyhřaté trouby a upečeme do růžova. Těsto i s papírem svineme do rolády a necháme vychladnout. Z vychladlé rolády stáhneme papír a roládu potřeme krémem, smotáme, vrch rolády potřeme zbytkem krému a vidličkou ozdobíme. Na několik hodin dáme ztuhnout do ledničky.
2
Krém: v části mléka rozmícháme mouku a žloutky. Zbývající mléko, rozlámanou čokoládu a cukr zahříváme za stálého míchání až do bodu varu, přilejeme mléko s moukou a žloutky a uvaříme hustou kaši. Do ješte teplé kaše přidáme máslo a necháme vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kakaová roláda s čokoládovým krémem

Kakaová roláda s čokoládovým krémem

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana | 2. 3. 2015 06:42

    Me se povedla

  • Pavel | 13. 4. 2011 08:10

    TAK TENTO RECEPT JE KATASTROFA! Začal jsem pci již v jedenácti,protože mne to baví,ale za celou dobu,co se rolád týče jsem tak hrozný recept neviděl.Těsto,nonic moc,ale krém bylo to nejhorší,co jsem u krémů zažil.Ačkoliv jsem muž,měl bych být gentleman,ovšem v tomto případě upozornuji na zbytečně vyhozené peníze za ingredience.Pavel

  • Pavel | 13. 4. 2011 08:03

    k

  • recepty73
    recepty73 | 19. 1. 2011 12:37

    ...záleží i na kvalitě másla(podstatně!) a velikosti žloutků.Nebo je prostě DEN BLBEC ;-) :-D .

  • Zuzka
    Zuzka | 19. 1. 2011 11:01

    Už nevím u kterého receptu jsem to zkoušela, všechny kuchařinky (podotýkám zkušené) si tuhle přípravu pochvalovaly, já měla jednu velkou zdrclinu, tekutou a plnou sraženin. Zuřila jsem, všechno jsem vylila a druhý postup už byl klasický, zašlehávala jsem vychladlou kaši do ušlehaného másla s cukrem a bylo to super. Taky nevím, jestli je to rukama, když všichni říkali, že jim se to nestane. =-O

  • janahejd | 19. 1. 2011 00:48

    Jo jo, ted uz jsem taky chytrejsi :-\ a to jsem si jeste zpocatku, naivka, pochvalovala, ze tento zpusob delani kremu neznam a o kolik je rychlejsi nez naslehavat maslo zvlast... dokud jsem z toho ovsem nemela polivku ;-)

  • dzudy
    dzudy | 16. 1. 2011 21:50

    Já bych do teplé kaše máslo nedávala. Lépe je nechat ji zchladnout, vyšlehat máslo do pěny a pak po lžících zašlehat tu kaši ;-)

  • janahejd | 16. 1. 2011 02:22

    Tak jsem zkusila tuhle roladu a vysledek je bohuzel v odpadkovem kosi, coz se mi u peceni jeste nestalo :'( Krem mel konzistenci spis jako polevka nez krem, tak dlouho jsem se s nim zlobila az mi rolada uplne vystydla a mozna i proto mi pri plneni stale jeste velmi tekutym kremem, praskla, nasledkem cehoz se "krem" vylil ven a do sirsiho okoli... proste monumentalni frustrace, mozna je to mnou (i kdyz neoznacila bych se za zacinajici kucharku), ale doporucit nemuzu...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vánoce Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda na vaření Hrubá mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

Mámin ševcovský mls

Mámin ševcovský mls

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

Poslední sledované recepty

28
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
25
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
21
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
19
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
18
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Bílková roláda s čokoládovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact