• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 20
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem
Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem
Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem
Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem
Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem
Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem
Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem
Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 250
      g bílek cca z 8 vajec
    • 160
      g hrubá mouka
    • 160
      g moučkový cukr
    • 80
      g rozpuštěné máslo
    • 200
      g sušené ovoce - mango, ananas, banán, fíky, brusinky... cca
    • 1
      hrst nasekané ořechy
    • 3
      lžíce mandlové lupínky 2 -
    • čokoládová poleva
    • máslo nebo sádlo s hrubou moukou na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy receptu

1
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, do kterého vmícháme moučkový cukr, mouku a máslo.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Následně přisypeme na menší kousky pokrájené sušené ovoce, ořechy, mandle, které do těsta zlehka vpravíme, těsto nalijeme do malého pekáčku nebo bábovkové formy, kterou jsme důkladně vymazali máslem nebo sádlem a vysypali hrubou moukou.
3
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů prvních 10-15 minut, potom teplotu stáhneme na 150-160 a dopečeme dozlatova cca 30 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí. Po částečném vychladnutí vyklopíme a polijeme čokoládovou polevou.
4
Polevu uděláme buď z jedné čokolády na vaření nebo dvou kusů ledových kaštanů, které rozpustíme ve vodní lázni nebo mikrovlnce s cca 30-ti gramy másla a dobře rozmícháme.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová buchta s řepou

Čokoládová buchta s řepou

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Citronová bábovka s mákem

Citronová bábovka s mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Hrubá mouka Mandlové lupínky Máslo Moučkový cukr Nasekané ořechy Rozpuštěné máslo Sušené ovoce

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Grilované cukety a lilky v olejovo…

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Tartaletky

Tartaletky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

71
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
66
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
46
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
35
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
28
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Trable kapely Elán: Zasekli se ve výtahu!

Trable kapely Elán: Zasekli se ve výtahu!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Bílé čokoládové dukátky
Bílé čokoládové dukátky
Bílé kokosové kuličky  -  nepečené
Bílé kokosové kuličky - nepečené
Bílková frittata se sýrem a slaninou
Bílková frittata se sýrem a slaninou
Bílková poleva na perníčky
Bílková poleva na perníčky
Bílkové kostky
Bílkové kostky
  • Recepty.cz
  • Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact