Maso nakrájíme na drobné kousky, osolíme, opepříme a společně s cibulí osmahneme na trošce oleje. Podlejeme trochou vody a dusíme pod poklicí doměkka. Když je maso podušené, přidáme šlehačku, česnek, špetku bazalky, tavené sýry, Nivu a mícháme, až se sýry rozpustí.
2
Omáčku nalijeme na uvařené špagety a posypeme strouhaným sýrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina M.
|25. 7. 2013 12:28
Právě jsem uvařila k obědu. Místo kýty jsem dala krůtí prso. Podlila jsem smetanou na vaření a sýry jsem měla 100g taveného a 100g nivy. Jinak podle receptu. Úžasně to voní a báječně to chutná. Děkuji za príma recept.
Opravdu výborný recet, místo kýty jsem použila párky a všem moc chutnalo...
jana
|6. 2. 2007 11:49
super
Monika
|6. 8. 2006 14:43
Taky jsem vyzkoušela,jen místo šlehačky jsem použila mléko(plnotučné )a nakrájela 4 mladé cibulky i s natí.V kombinaci s bazalkou a sýry to bylo opravdu moc chutné.Dávám 1.
Jana Mifková
|4. 8. 2006 13:03
Recept jsem vyzkoušela a opravdu byl výborný.Akorát místo kýty jsem použila vepřové plecko,myslím,že kýta je na dušení málo šťavnatá.Dokonce i můj manžel snědl vše s chutí a ani mu nevadilo,že to nejsou klasické špagety.Taky jsem chtěla omáčky udělat více,tak jsem použila jednu klasickou šlehačku a jednu s 12%tukem kvůli kaloriím a sýrů jsem použila celkem 4 ks.A protože byla omáčka řidší, zahustila jsem ji malinko hladkou moukou a na chuti to nebylo znát.