Ve smetaně necháme rozpustit máslo a necháme vychladnout. Ve vlažné tekutině rozpustíme čokoládu. Piškoty rozdrobíme a zakapeme rumem. Sekané mandle opražíme, smícháme s čokoládovou hmotou a piškoty. Pokud je směs příliš tekutá, dáme ji vychladit. Pak tvarujeme kuličky, které obalujeme v mandlových plátcích a skládáme do papírových košíčků.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michaela Ferjani
|1. 1. 2009 17:18
Naprosto skvělé, jen se po nich zaprášilo! :-) Já je "vyválela" v cukrářském zdobení (malinké zlato-stříbrné kuličky a pak růžové kuličky). Vypadalo to dobře a chutnalo ještě líp! :-)
Rosťa Woggo
|19. 12. 2006 10:39
Musím říci,že je to opravdu dobré,sice velice sladké,ale velice chutné,nebylo by to marné vyválet v hořké čokoládě.
Vlaďka Hajná
|18. 12. 2005 09:42
je to skvělé, vyzkoušela jsem a doporučila ostatním. Jen jsem to vyválela v kupované mandlové drti, je pěkně křupavá. a taky záleží jakou čokoládu koupíte, není dobré šetřit.