• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílé fazole se slaninou a vejci
Napište svůj komentář k receptu

Bílé fazole se slaninou a vejci

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílé fazole se slaninou a vejci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g fazole předvařené
    • 4
      ks vejce uvařená natvrdo
    • 1
      ks pórek větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • 600
      g anglická slanina
    • 1
      špetka cukr
    • ocet
    • snítka kopru na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Fazole zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Uvařené fazole slijeme a promícháme je s kolečky pórku. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, troškou octa a uchováváme teplé
2
Slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na 9 silnějších plátků. Osm plátků nakrojíme z jedné strany a opečeme na suché pánvi dokřupava.
3
Zbylý plátek nakrájíme na tenké nudličky, které opečeme a vmícháme do fazolí. Fazole rozdělíme do misek, poklademe je rozkrájenými vejci a přidáme slaninu.
4
Každou porci ozdobíme kouskem kopru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazole v bílé omáčce

Fazole v bílé omáčce

Cizrna se slaninou a vejci

Cizrna se slaninou a vejci

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Otakar Novák | 12. 10. 2008 15:37

    Zoro su rád že ste humoristka.Reagoval jsem na komentář z21.9.Kážete o toleranci slušnosti a blbcoch tak jsem se ptal jak se cítíte.Poslední komenáře by měli Kovářovi vygumovat.Je to taková fazulačka ale nemá nic společnýho s receptem :-(

  • Zora Manasová | 12. 10. 2008 14:50

    Ladislavo, sme spriaznené duše! Neviem si predstaviť ako zvládajú život ľudia bez zmyslu pre humor. Mne humor a optimizmus v tých najťažších chvíľach vždy pomohli. Bez nich a priateľov si neviem život predstaviť. Pekný deň.

  • Zora Manasová | 12. 10. 2008 12:44

    Otakare, čo som si zle vyložila? Boa by som nerada, ak by som niečo zle pochopila a potom na to reagovala

  • Otakar Novák | 11. 10. 2008 19:35

    Asi ste si to špatně vyložily:-))

  • Zora Manasová | 11. 10. 2008 18:34

    Jani, mňa už vek v zásadnych veciach nezmení, ja som "stará štruktúra".

  • ladislava staffenová | 11. 10. 2008 14:20

    Zorko!!!Přesně tohle je moje životní krédo - od babičky. Sranda musí být i kdyby na chleba nebylo. Pravdu máte vy i Jana- proč tolik závisti, zloby... a nic s tím neuděláme. Jenže zas to nechceme jen tak přejít.Ale věřím, že když se někdo ozve, tak na druhé straně - kdo je jen malinko postižený tím negativním - to pochopí a nechá toho.No a kdo to má v sobě zažrané do hloubky ...můžem ho jen politovat, nepochopí, že svět může být a je krásný.

  • Jana Pátková | 11. 10. 2008 13:53

    Moje milá Zorko, já se snažím také řešit problémy "celého světa", ale to nejde, musíme se obě smířit s tím, že je nás tady "veľa" a proto máme každý jiný názor, a někdy ubližujeme, ani nevíme komu, ale takový je život !!! Nic si z toho nedělejte, však "věkem" přijdete na jiné "hodnoty", moc zdravím Jana.

  • Zora Manasová | 11. 10. 2008 13:48

    Jani, asi preto, že ja si to nenechám, ale nemôžem sa pozerať ako si niektorí ľudia dovoľujú na iných, čo sa nevedia brániť. Jednoducho mi vadí, ak niekto uráža, alebo využíva niekoho. Moja mama vždy hovorila, že ma trápai problémy celého sveta, hoci ich nemôžem vyriešiť. O čo by bol svet krajší, keby boli všetci dobrí a tolerantní. Holt, mám blbú povahu, ale už to musím s ňou vydržať. Ale stále nechápem, prečo si ľudia robia zo života peklo. Pracujem a vždy som pracovala s ľuďmi. Vždy som prišla s úsmevom a milým slovom, a v absolútnej väčšine prípadov som pochodila a preto nechápem to prskanie zloby na všetkých okolo seba. A asi už nikdy nepochopím. No, čo už, hlavne, že sme zdraví a je mier, nie? A že je sranda, lebo sranda musí byť aj keď nie je na chlieb. Pekný deň.

  • Jana Pátková | 11. 10. 2008 13:26

    Zorko, prosím Vás, proč se zlobíte nad takovýma prkotinama ? Lidí - jsou zase jen lidi !!! Takoví - onací-zlí-hodní - tak si vyberte ? To nejde,je nás moc na světě, tak se berme navzájem. Ty fazole dělám podobně, nedávám slaninu, ani vejce,ale přizpůsobím "materiálem", který mám doma v lednici. Je to pokaždé - skoro jiné jídlo, však žádný recept není "dogma" ? nebo jo ? Zorko, dobrý víkend a tu "zlobku" hoďte z okna, Jana.

  • Zora Manasová | 11. 10. 2008 13:09

    Otakare, sme na tom rovnako. Ešte šťastie, že mám nízky tlak, pretože ľudia, ktorí ostatných považujú za blbcov a tak sa aj správajú, ma vedia poriadne vytočiť aj keď to nie je na mne vidieť. Vždy si poviem, že je to len malichernosť, ale stále nedokážem pochopiť, prečo je toľko zloby a tak málo tolerancie a ochoty pomôcť, aj keď to veľakrát žiada len troška času a ochoty. Asi nemám správne IQ, no čo už. Pekný víkend všetkým a hlavne veľa zdravia, pevné nervy a dobrých priateľov všetkým.

  • Otakar Novák | 3. 10. 2008 00:43

    Snažím si držet úroveň ale někdy si připadám jako blbec. Co Vy, Zoro?

  • Jana Remková | 21. 9. 2008 12:21

    Mňam!!!To bude větříků!Ale velice zajímavé,s tím pórkem dobrý nápadFazole dělám často i salát z nich,tak děkuji za další inspiraci.

  • Zora Manasová | 21. 9. 2008 00:38

    Lucie, toto je asi tretí Váš komentár, ale nič k receptom, len poúčanie. Ak to považujete Vy za nezmysly, neznamená to, že to aj sú nezmysly. Alebo máte snáď patent na rozum? Františka mala správnu pripomienku, päťkou sa známkujú recepty, ktoré sa nedajú urobiť (nehovorím teraz o rukách), alebo nechutia (viacerým). Tento recept sa určite dá uvariť, a ak nechutil, to nie je dôvod na 5. Tolerancie a slušnosti nie je nikdy dosť, tak, prosím, nekazme si náladu. Život je krátky a blbcov veľa, tak aspoň tu si držme úroveň a optimizmus. Pekný zvyšok víkendu (a lepšie počasie!)

  • Lucie Surová | 19. 9. 2008 21:31

    Sice jsem ji tam nedalá já, ale vždyť nikde není napsáno, že předtím než oznámkuje, musí napsat komentář. Prostě to tomu dotyčnému nejspíš nechutnalo a nebylo k tomu co říct. Řešíte tu akorát nesmysly

  • Di | 25. 4. 2008 08:40

    Františko, tady to tak bohužel prostě chodí. Někdo přidá recept, dostane jedničku a okamžitě mu někdo lípne pětku, aby si nemyslel! Sice se občas dívám, co je momentálne v TOP žebříčku, když hledám inspiraci, ale v podstatě si myslím, že známkování je k ničemu, protože se můžete přihlásit x krát a potom pětkovat nebo jedničkovat, jak se Vám zlíbí. Jakmile nějaký recept vyletí náhle do předních pozic, je většinou okamžitě sražen dolů. Ach ta naše povaha!

  • Frantiska :) | 24. 4. 2008 23:00

    oprava rovnou

  • Frantiska :) | 24. 4. 2008 22:51

    zajimalo by me kdo dal bez komentare revnu 5

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cukr Fazole Ocet Pepř mletý Pórek Snítka kopru Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatový salát s mozzarellou a olivami

Rajčatový salát s mozzarellou a…

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Rychlovka z těstovin

Rychlovka z těstovin

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Košíčky z listového těsta

Košíčky z listového těsta

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

Česneková pomazánka z červené řepy a…

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
22
Řízky Astra
Řízky Astra
20
Dýňová tortila
Dýňová tortila
18
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Bílé fazole se slaninou a vejci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact