• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bílé čokoládové dukátky
Napište svůj komentář k receptu

Bílé čokoládové dukátky

autor: Jitka 37
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílé čokoládové dukátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 160
      g hladká mouka
    • 90
      g máslo
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička citronová kůra
  • Krém
    • 75
      g máslo
    • 70
      g bílá čokoláda
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 2
      lžíce pomerančová šťáva
    • bílá čokoláda na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme prosátou mouku, mletý cukr, vanilkový cukr, citrónovou kůru, špetku soli, žloutky a tuk.
2
Zpracujeme těsto a dáme na hodinu (i déle) do ledničky odpočinout.
3
Potom rozválíme placku (2 mm), vykrajujeme malá kolečka (asi 4 cm) a v předehřáté troubě (150 °C) pečeme asi 7-10 minut.
4
Kolečka musí zůstat světlá. Vychladlá spojujeme krémem a povrch ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou.
5
Krém: čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a dáme vychladit na pokojovou teplotu. Cukr s máslem vymícháme na hladký krém, přidáme čokoládu, pomerančovou šťávu a citrónovou kůru a znova našleháme.
6
Poznámka: těsto je dost měkké, já ho z ledničky odebírám po částech a vyvaluji mezi mikrotény, jinak se lepí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové dukátky

Bramborové dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Kokosové dukátky (Anglie)

Kokosové dukátky (Anglie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka 37 | 14. 12. 2016 18:40

    Proč mi nejde přidat komentář?

  • Jitka 37 | 14. 12. 2016 18:33

    Markéto zhruba 30 ks po slepení, už si to nepamatuju přesně. Někdy se mi stává, že se mi část koleček nepovede, tak dělám těsto podruhé a pak to nakombinuji a mám jich víc. Letos je teda nedělám vůbec.

  • Markéta | 15. 11. 2016 19:43

    Letos bych chtěla také tyto dukátky vyzkoušet, proto by mě zajímalo, kolik jich z tohoto množství cca je? :-)

  • Jitka 37 | 13. 12. 2013 22:32

    Krém mi taky většinou zbude, ale není to u nás problém, sníme ho s dětmi s piškoty :-) (a to je už upravená dávka, v pův. receptu ho bylo ještě víc). Čokoládu na zdobení, těžko říct, kolik, já si kupuji vždy rovnou dvě tabulky a co zbyde, se opět sní. Letos nějak nestíhám, tak mám zatím upečená jen kolečka a krém a povrch budu dělat snad zítra. A jak dlouho cukroví vydrží, no podle toho jak bude chutnat :-)) . Ale v chladu (já mám ve verandě, která není vytápěná, tak je tam tak kolem nuly) vydrží docela dlouho. A už jsem ho měla i zamražené a taky pak šlo jíst. Taky přeji krásné a hlavně pohodové vánoce a ať vám chutná :-)

  • Janca | 13. 12. 2013 22:12

    Tak mam dukatky slepene kremem .. jsem zvedava, zatim to vypada skvele! :) jen jsem se chtela zeptat - trochu kremu mi zbylo, a tak by me zajimalo jestli je mozne ho nejak uschovat, napr. v mrazaku? nebo to vzhledem k tomu ze obsahuje maslo neni moc vhodne a budu ho muset vyhodit? Krom toho jen tak okrajova otazka - kolik cokolady je asi potreba na ozdobeni? Chapu ze zalezi na tom jakym zpusobem zdobime a kolik tam toho dame, ale alespon priblizne, kdyz bych zdobila asi tak jako je na obrazku? Nejak mi nedoslo ze bude potreba coko navic krome toho te porce do kremu a zapomnela koupit kousek navic ;) A kdyz uz tu mam par takovych otazek, tak me napada jeste jedna - jak dlouho takove cukrovi vydrzi (skladovane v lednici,popr. kdyz je dostatecna zima tak na balkone)? Nerada bych aby mi krem zezluknul.. Dekuji moc za odpovedi a preji kraaaasne vanoce! :)

  • ruzmach@seznam.cz | 26. 11. 2012 21:29

    Dukátky peču každý rok a všem moc chutnají

  • Eva29 | 9. 1. 2011 13:46

    Jsou naprosto delikátní, celé naší mlsné rodině chutnaly, moc a moc děkuji za recept a zařazujeme do zlatého fondu vánočních receptů na jedno z prvních míst <3 <3 <3 <:-) <:-) :-*

  • venyss venyss | 4. 12. 2009 10:50

    Dělala jsem již loni,ale zapomněla jsem ohodnotit. Ten krém mi moc chutnal-byla to taková změna od klasiky.1.

  • Jitka Klusová | 29. 11. 2008 20:16

    Já si nejdřív upeču kolečka, asi kolem poloviny prosince a krémem spojuji a zdobím podle toho, jak mi vyjde čas, většinou o něco později.

  • petra matejkova | 25. 11. 2008 20:48

    jak dlouho pred vanocemi mam pect aby bylo co nejlepsi?

  • anna zázvorková | 1. 11. 2008 11:52

    Vyzkoušeno ověřeno u plotny. Úžasný recept na vánoce nejlepší je posypat čokoládku dekorem.

  • Eva Červenková | 23. 12. 2007 12:52

    určitě vyzkouším, bohužel až příští vánoce :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Citronová kůra Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Pomerančová šťáva Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mražená káva

Mražená káva

Malinový likér

Malinový likér

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Salát z červené řepy s hruškou

Salát z červené řepy s hruškou

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

51
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
37
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
33
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Míša řezy
Míša řezy
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Krize manželství Belohorcové s Hájkem: Odchod z Tenerife?!

Krize manželství Belohorcové s Hájkem: Odchod z Tenerife?!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Další doporučené recepty:

Bílá polévka z hlívy ústřičné
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Bílé kokosové kuličky  -  nepečené
Bílé kokosové kuličky - nepečené
Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem
Bílková buchta / bábovka se sušeným…
Bílková frittata se sýrem a slaninou
Bílková frittata se sýrem a slaninou
  • Recepty.cz
  • Bílé čokoládové dukátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact