• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bílé čokoládové dukátky
Napište svůj komentář k receptu

Bílé čokoládové dukátky

autor: Jitka 37
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílé čokoládové dukátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 160
      g hladká mouka
    • 90
      g máslo
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička citronová kůra
  • Krém
    • 75
      g máslo
    • 70
      g bílá čokoláda
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 2
      lžíce pomerančová šťáva
    • bílá čokoláda na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme prosátou mouku, mletý cukr, vanilkový cukr, citrónovou kůru, špetku soli, žloutky a tuk.
2
Zpracujeme těsto a dáme na hodinu (i déle) do ledničky odpočinout.
3
Potom rozválíme placku (2 mm), vykrajujeme malá kolečka (asi 4 cm) a v předehřáté troubě (150 °C) pečeme asi 7-10 minut.
4
Kolečka musí zůstat světlá. Vychladlá spojujeme krémem a povrch ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou.
5
Krém: čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a dáme vychladit na pokojovou teplotu. Cukr s máslem vymícháme na hladký krém, přidáme čokoládu, pomerančovou šťávu a citrónovou kůru a znova našleháme.
6
Poznámka: těsto je dost měkké, já ho z ledničky odebírám po částech a vyvaluji mezi mikrotény, jinak se lepí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové dukátky

Bramborové dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Kokosové dukátky (Anglie)

Kokosové dukátky (Anglie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka 37 | 14. 12. 2016 18:40

    Proč mi nejde přidat komentář?

  • Jitka 37 | 14. 12. 2016 18:33

    Markéto zhruba 30 ks po slepení, už si to nepamatuju přesně. Někdy se mi stává, že se mi část koleček nepovede, tak dělám těsto podruhé a pak to nakombinuji a mám jich víc. Letos je teda nedělám vůbec.

  • Markéta | 15. 11. 2016 19:43

    Letos bych chtěla také tyto dukátky vyzkoušet, proto by mě zajímalo, kolik jich z tohoto množství cca je? :-)

  • Jitka 37 | 13. 12. 2013 22:32

    Krém mi taky většinou zbude, ale není to u nás problém, sníme ho s dětmi s piškoty :-) (a to je už upravená dávka, v pův. receptu ho bylo ještě víc). Čokoládu na zdobení, těžko říct, kolik, já si kupuji vždy rovnou dvě tabulky a co zbyde, se opět sní. Letos nějak nestíhám, tak mám zatím upečená jen kolečka a krém a povrch budu dělat snad zítra. A jak dlouho cukroví vydrží, no podle toho jak bude chutnat :-)) . Ale v chladu (já mám ve verandě, která není vytápěná, tak je tam tak kolem nuly) vydrží docela dlouho. A už jsem ho měla i zamražené a taky pak šlo jíst. Taky přeji krásné a hlavně pohodové vánoce a ať vám chutná :-)

  • Janca | 13. 12. 2013 22:12

    Tak mam dukatky slepene kremem .. jsem zvedava, zatim to vypada skvele! :) jen jsem se chtela zeptat - trochu kremu mi zbylo, a tak by me zajimalo jestli je mozne ho nejak uschovat, napr. v mrazaku? nebo to vzhledem k tomu ze obsahuje maslo neni moc vhodne a budu ho muset vyhodit? Krom toho jen tak okrajova otazka - kolik cokolady je asi potreba na ozdobeni? Chapu ze zalezi na tom jakym zpusobem zdobime a kolik tam toho dame, ale alespon priblizne, kdyz bych zdobila asi tak jako je na obrazku? Nejak mi nedoslo ze bude potreba coko navic krome toho te porce do kremu a zapomnela koupit kousek navic ;) A kdyz uz tu mam par takovych otazek, tak me napada jeste jedna - jak dlouho takove cukrovi vydrzi (skladovane v lednici,popr. kdyz je dostatecna zima tak na balkone)? Nerada bych aby mi krem zezluknul.. Dekuji moc za odpovedi a preji kraaaasne vanoce! :)

  • ruzmach@seznam.cz | 26. 11. 2012 21:29

    Dukátky peču každý rok a všem moc chutnají

  • Eva29 | 9. 1. 2011 13:46

    Jsou naprosto delikátní, celé naší mlsné rodině chutnaly, moc a moc děkuji za recept a zařazujeme do zlatého fondu vánočních receptů na jedno z prvních míst <3 <3 <3 <:-) <:-) :-*

  • venyss venyss | 4. 12. 2009 10:50

    Dělala jsem již loni,ale zapomněla jsem ohodnotit. Ten krém mi moc chutnal-byla to taková změna od klasiky.1.

  • Jitka Klusová | 29. 11. 2008 20:16

    Já si nejdřív upeču kolečka, asi kolem poloviny prosince a krémem spojuji a zdobím podle toho, jak mi vyjde čas, většinou o něco později.

  • petra matejkova | 25. 11. 2008 20:48

    jak dlouho pred vanocemi mam pect aby bylo co nejlepsi?

  • anna zázvorková | 1. 11. 2008 11:52

    Vyzkoušeno ověřeno u plotny. Úžasný recept na vánoce nejlepší je posypat čokoládku dekorem.

  • Eva Červenková | 23. 12. 2007 12:52

    určitě vyzkouším, bohužel až příští vánoce :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Citronová kůra Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Pomerančová šťáva Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Kuře (nejen) na zelí

Kuře (nejen) na zelí

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

59
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
35
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
27
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
25
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Zemřel D’Angelo (†51): Hudební svět oplakává ikonu R&amp;B! V slzách je Jamie Foxx i John Legend

Zemřel D’Angelo (†51): Hudební svět oplakává ikonu R&amp;B! V slzách je Jamie Foxx i John Legend

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Bílá polévka z hlívy ústřičné
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Bílé kokosové kuličky  -  nepečené
Bílé kokosové kuličky - nepečené
Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem
Bílková buchta / bábovka se sušeným…
Bílková frittata se sýrem a slaninou
Bílková frittata se sýrem a slaninou
  • Recepty.cz
  • Bílé čokoládové dukátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact