• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílé čokoládové dukátky
Napište svůj komentář k receptu

Bílé čokoládové dukátky

autor: Jitka 37
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílé čokoládové dukátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 160
      g hladká mouka
    • 90
      g máslo
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička citronová kůra
  • Krém
    • 75
      g máslo
    • 70
      g bílá čokoláda
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 2
      lžíce pomerančová šťáva
    • bílá čokoláda na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme prosátou mouku, mletý cukr, vanilkový cukr, citrónovou kůru, špetku soli, žloutky a tuk.
2
Zpracujeme těsto a dáme na hodinu (i déle) do ledničky odpočinout.
3
Potom rozválíme placku (2 mm), vykrajujeme malá kolečka (asi 4 cm) a v předehřáté troubě (150 °C) pečeme asi 7-10 minut.
4
Kolečka musí zůstat světlá. Vychladlá spojujeme krémem a povrch ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou.
5
Krém: čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a dáme vychladit na pokojovou teplotu. Cukr s máslem vymícháme na hladký krém, přidáme čokoládu, pomerančovou šťávu a citrónovou kůru a znova našleháme.
6
Poznámka: těsto je dost měkké, já ho z ledničky odebírám po částech a vyvaluji mezi mikrotény, jinak se lepí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové dukátky

Bramborové dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Kokosové dukátky (Anglie)

Kokosové dukátky (Anglie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka 37 | 14. 12. 2016 18:40

    Proč mi nejde přidat komentář?

  • Jitka 37 | 14. 12. 2016 18:33

    Markéto zhruba 30 ks po slepení, už si to nepamatuju přesně. Někdy se mi stává, že se mi část koleček nepovede, tak dělám těsto podruhé a pak to nakombinuji a mám jich víc. Letos je teda nedělám vůbec.

  • Markéta | 15. 11. 2016 19:43

    Letos bych chtěla také tyto dukátky vyzkoušet, proto by mě zajímalo, kolik jich z tohoto množství cca je? :-)

  • Jitka 37 | 13. 12. 2013 22:32

    Krém mi taky většinou zbude, ale není to u nás problém, sníme ho s dětmi s piškoty :-) (a to je už upravená dávka, v pův. receptu ho bylo ještě víc). Čokoládu na zdobení, těžko říct, kolik, já si kupuji vždy rovnou dvě tabulky a co zbyde, se opět sní. Letos nějak nestíhám, tak mám zatím upečená jen kolečka a krém a povrch budu dělat snad zítra. A jak dlouho cukroví vydrží, no podle toho jak bude chutnat :-)) . Ale v chladu (já mám ve verandě, která není vytápěná, tak je tam tak kolem nuly) vydrží docela dlouho. A už jsem ho měla i zamražené a taky pak šlo jíst. Taky přeji krásné a hlavně pohodové vánoce a ať vám chutná :-)

  • Janca | 13. 12. 2013 22:12

    Tak mam dukatky slepene kremem .. jsem zvedava, zatim to vypada skvele! :) jen jsem se chtela zeptat - trochu kremu mi zbylo, a tak by me zajimalo jestli je mozne ho nejak uschovat, napr. v mrazaku? nebo to vzhledem k tomu ze obsahuje maslo neni moc vhodne a budu ho muset vyhodit? Krom toho jen tak okrajova otazka - kolik cokolady je asi potreba na ozdobeni? Chapu ze zalezi na tom jakym zpusobem zdobime a kolik tam toho dame, ale alespon priblizne, kdyz bych zdobila asi tak jako je na obrazku? Nejak mi nedoslo ze bude potreba coko navic krome toho te porce do kremu a zapomnela koupit kousek navic ;) A kdyz uz tu mam par takovych otazek, tak me napada jeste jedna - jak dlouho takove cukrovi vydrzi (skladovane v lednici,popr. kdyz je dostatecna zima tak na balkone)? Nerada bych aby mi krem zezluknul.. Dekuji moc za odpovedi a preji kraaaasne vanoce! :)

  • ruzmach@seznam.cz | 26. 11. 2012 21:29

    Dukátky peču každý rok a všem moc chutnají

  • Eva29 | 9. 1. 2011 13:46

    Jsou naprosto delikátní, celé naší mlsné rodině chutnaly, moc a moc děkuji za recept a zařazujeme do zlatého fondu vánočních receptů na jedno z prvních míst <3 <3 <3 <:-) <:-) :-*

  • venyss venyss | 4. 12. 2009 10:50

    Dělala jsem již loni,ale zapomněla jsem ohodnotit. Ten krém mi moc chutnal-byla to taková změna od klasiky.1.

  • Jitka Klusová | 29. 11. 2008 20:16

    Já si nejdřív upeču kolečka, asi kolem poloviny prosince a krémem spojuji a zdobím podle toho, jak mi vyjde čas, většinou o něco později.

  • petra matejkova | 25. 11. 2008 20:48

    jak dlouho pred vanocemi mam pect aby bylo co nejlepsi?

  • anna zázvorková | 1. 11. 2008 11:52

    Vyzkoušeno ověřeno u plotny. Úžasný recept na vánoce nejlepší je posypat čokoládku dekorem.

  • Eva Červenková | 23. 12. 2007 12:52

    určitě vyzkouším, bohužel až příští vánoce :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Citronová kůra Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Pomerančová šťáva Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Kokosky II.

Kokosky II.

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

43
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
39
Jednoduchá žampionová omáčka
Jednoduchá žampionová…
33
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
31
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
31
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Bílá polévka z hlívy ústřičné
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Bílé kokosové kuličky  -  nepečené
Bílé kokosové kuličky - nepečené
Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem
Bílková buchta / bábovka se sušeným…
Bílková frittata se sýrem a slaninou
Bílková frittata se sýrem a slaninou
  • Recepty.cz
  • Bílé čokoládové dukátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact