Všechny suroviny na těsto zpracujeme a těsto dáme do ledničky na dobu, než si připravíme krém. Suroviny na krém vyšleháme do pěny. Máslo do těsta i krému musí být změklé. Tvarujeme hnízda (vysypeme formičku na hnízdo moučkovým cukrem, dáme těsto, uděláme důlek, sáčkem naplníme krémem, zaklopíme piškotem a vyklepneme). Můžete hnízda namáčet třeba do bílé čokolády nebo jinak dozdobit.
Protože mé dítě nejí ani bonbony ani čokoládu celý rok , skoro denně jí ryby a jiné mořské plody , salát si dávám k obědu 2 porce , tak kromě narozeninového dortu a trochu barviva v cukroví myslím že neumře. Radši to a s tím spojenou lásku k pečení a zábavu , než aby seděl u telefonu nebo pc ,aspoň teda dle mého . :-P
Pája
|24. 12. 2014 10:54
Mňamka :) Díky za recept.
Táňa
|21. 12. 2014 10:27
Máte malé dítě a dáte mu do cukroví dobrovolně E120? Nežádoucí účinky:
Košenila je derivát antrachinonu. Všechny antrachinony mají rakovinotvorné účinky. U některých citlivých jedinců může způsobit alergické reakce a často je košenila označována za příčinu dětské hyperaktivity. Může způsobit životu nebezpečnou anafylaxi, astma, kopřivku, sennou rýmu.
Nezapomeňte pak nafotit výsledek.
Táňa
|21. 12. 2014 10:22
Těsto je podle receptu nepoužitelné. Musela jsem dát celé máslo, jinak to nebylo těsto,ale drobenka.
Jana
|20. 12. 2014 21:36
Hledala jsem nějaký nový recept na vosí hnízda a tento, jelikož milujeme marcipán mě zaujal. Už jsou hotové a musím říct, že jsou luxusní. Už asi jiné dělat nebudu. <:-)
Jarča
|8. 12. 2014 10:57
Kupte sušenou smetanu do kávy, také to tak praktikuji.
Minulý rok byly výborné,tak ted jsem právě zadělala na novou várku . A protože mám 4letého pomocníka,tak jsme přidali i červené barvivo ;-) Tak pak nafotím výsledek ,už ted to super voní <:-)
Katka
|14. 12. 2013 09:33
Asi bych nepřidávala olej, ale spíše máslo, které je zároveň v surovinách receptu... Letos se mi také stávalo, že jsem musela dávat více másla do receptů, asi je hodně suchá mouka, v tomto případě piškoty, které se z mouky vyrábí. Ale ten olej je podle mě hloupost už jenom proto, že olej nikdy neztuhne....
Musím pochválit, marcipán miluju, proto jsem se místo obvyklích vosích hnízd pustila do těchto a byla jsem potěšená. Tato dávka nám vydržela asi dva dny a tak jsem je musela dělat před štedrým dnem znovu :-)
Doporučuji výborné
přidala jsem jedničku a ještě musím pochválit, právě jsem dodělala a je to mňamka,. díky za recept, zařadím mezi oblíbené.Piškoty jsem nastrouhala na robotu, bylo to hned.
Lenka B.
|19. 12. 2012 22:58
Zrovna dělám vosí hnízda, sice podle jiného receptu, ale místo piškotu dole dávám vykrojené kolečko z dortové oplatky, nám to lépe chutná.
karinjo
|19. 12. 2012 12:39
...teda , to je BOMBA !!! jsme také milovníci marcipánu, tak Váš recept byla u nás jasná volba bez diskuze...Teď mám jen obavu, že se hnízda "nedožijí" vánoc :-D
Za mě? 1* dvakrát podtržená! Jsou opravdu luxusní, dělala jsem bílé i hnědé, ať je to trochu barevné a sklízí úspěch. S těstem se krásně pracovalo, jen ty piškoty se drtit nechtěly. :-D Doporučuji dál!