žampiony
hříbky (čerstvé - nakrájet na kousky, nebo konzervované)
světlá jíška
masox
2
stroužek
česnek
1-2
sůl
pepř mletý
bazalka
paprika - sladká
Postup přípravy receptu
1
Smícháme smetany a mléko, přidáme sýry a dáme vařit. Houby mezitím mírně orestujeme. Do omáčky přidáme (dle požadovaného množství omáčky) jíšku, prolisujeme česnek, dáme bujón, necháme rozpustit, poté přidáme sůl, pepř, bazalku a papriku a pořádně promícháme. Když omáčka zhoustne, přidáme houby a povaříme ještě tak 5-10 minut.
2
Omáčka je vhodná úplně ke všemu, hodí se k těstovinám s kuřecím masem, ale dělám ji k hovězím plátkům s houskovým knedlíkem a hrozně nám chutná.