• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bílá polévka z hlívy ústřičné
Napište svůj komentář k receptu

Bílá polévka z hlívy ústřičné

autor: Elisa212
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 150
      g hlíva ústřičná množství záleží na kuchařce
    • 1
      ks smetana 12% na vaření nebo na šlehání
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce ocet
    • kmín
    • sůl
    • 1
      l voda

Postup přípravy receptu

1
* nakrájíme hlívu na kostičky
2
* oloupeme a nakrájíme na kostičky i brambory
3
* rozpůlíme cibuli
4
* hlívu, brambory a cibuli dáme do hrnce
5
* zalijeme 1 l vody
6
* přidáme kmín, sůl a ocet
7
* dáme vařit
8
* do misky se smetanou přimícháme cca 3 lžíce hladké mouky
9
* až nám bude "polévka" v hrnci bublat, přimícháme smetanu
10
* necháme vařit 10-15 minut (aby byly dovařené brambory)
11
* do hotové polévky rozklepneme vejce
12
(rozklepneme do hrnečku a vmícháváme do polévky přes vidličku)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hellen | 26. 2. 2016 12:20

    Děkuji za recept, dnes si ji uvařím. Ingrediencemi vzdáleně připomíná kulajdu. Ale nevěřím tomu, že se Vám podle výše popsaného postupu brambory dovařily a smetana nezdrcla. Má zkušenost s tímto postupem bývala opačná a tak dnes raději přidávám odstátou (vlahou nebo prohřátou) smetanu do polévky za stálého míchání, kterou už téměř nevařím, jen prohřívám a úspěch je zaručen. Pak teprve dochucuji opatrně octem, opět za rychlejšího míchání jako u smetany. :-) ;-)

  • Samantha | 9. 6. 2014 13:15

    To je jasný, že se brambory v octové vodě neuvaří. Ocet nakonec!

  • Elisa212
    Elisa212 | 9. 6. 2014 13:02

    brambory se mi vždycky dovařily ;) stejně tak zahušťovačka ze smetany se mi jště nikdy nezdrcla :-|

  • 'Helga | 3. 6. 2014 15:30

    brambory se nedovaří v kyselém prostředí.... ocet přidávat tedy až na konec .... ovšem pozior, ať se vše nezhrcne .... ona smetana a ocet se nemají rády ... opatrně - nechat trošku zchládnout !!!!!

  • Maryhuan | 1. 3. 2014 07:46

    :-D Já bych radši mlčel :-\

  • Iva | 20. 5. 2013 17:14

    když jsem přidala smetanu s moukou, tak mi v polévce zcuckovatěla :-S ,proč?

  • MIRKA | 3. 5. 2013 09:48

    Nebylo by lepsi cibulku nejdriv osmazit a pak pridat ostatni suroviny a dovarit?

  • Zumbistka | 28. 4. 2013 13:35

    Vynikající, doporučuji uvařiti!

  • Elisa212
    Elisa212 | 27. 4. 2013 13:28

    Děkuji :-[

  • Elisa212
    Elisa212 | 27. 4. 2013 13:27

    k nedovařeným bramborám se vyjadřovat nebudu, věřím, že zdejší kuchaři a kuchařky si udělají sami obrázek, kde nastal problém ;) k cibuli: - Já osobně ji po dovaření polévky vyhazuji (proto je také na velké kusy), ale pokud ji tam chcete nechat, a vadí Vám velké kusy, tak ji přece nakrájejte, ne? :-\

  • Lea | 12. 2. 2013 09:29

    Moc dobrá polévka!

  • Demoskinos | 2. 2. 2013 17:49

    Za to, že neumíte uvařit brambory recept nemůže :-D

  • Katka | 31. 1. 2013 12:38

    Velké zklamání :-X . Čekala jsem že bude polévka lepší, brambory jsem nemohla vůbec dovařit a ty kusy cibule nebyly k jídlu.

  • Demoskinos | 26. 1. 2013 13:52

    Polévka je vynikající, moc chutnala. Přidal jsem jen trošku podravky :-)

  • Pavel | 26. 11. 2012 14:05

    JO,výborná polévečka.Použil jsem hlívu z vlastní zahrádky a mlíčko od kravičky místo smetany,ani vajíčko jsem nakonec nedal,není potřeba,je dost hutná i tak a do tohoto sychravého počasí bodne.Pavel.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Pozdní večeře Vaření Dietní Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Hlíva ústřičná Kmín Ocet Smetana 12% Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

76
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
40
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…
32
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle…
32
Jednoduchá ovesná kaše
Jednoduchá ovesná kaše

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Bílá pizza s cuketou
Bílá pizza s cuketou
Bílá polévka s divokým kořením
Bílá polévka s divokým kořením
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Bílé čokoládové dukátky
Bílé čokoládové dukátky
  • Recepty.cz
  • Bílá polévka z hlívy ústřičné
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact