• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bílá polévka z hlívy ústřičné
Napište svůj komentář k receptu

Bílá polévka z hlívy ústřičné

autor: Elisa212
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 150
      g hlíva ústřičná množství záleží na kuchařce
    • 1
      ks smetana 12% na vaření nebo na šlehání
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce ocet
    • kmín
    • sůl
    • 1
      l voda

Postup přípravy receptu

1
* nakrájíme hlívu na kostičky
2
* oloupeme a nakrájíme na kostičky i brambory
3
* rozpůlíme cibuli
4
* hlívu, brambory a cibuli dáme do hrnce
5
* zalijeme 1 l vody
6
* přidáme kmín, sůl a ocet
7
* dáme vařit
8
* do misky se smetanou přimícháme cca 3 lžíce hladké mouky
9
* až nám bude "polévka" v hrnci bublat, přimícháme smetanu
10
* necháme vařit 10-15 minut (aby byly dovařené brambory)
11
* do hotové polévky rozklepneme vejce
12
(rozklepneme do hrnečku a vmícháváme do polévky přes vidličku)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hellen | 26. 2. 2016 12:20

    Děkuji za recept, dnes si ji uvařím. Ingrediencemi vzdáleně připomíná kulajdu. Ale nevěřím tomu, že se Vám podle výše popsaného postupu brambory dovařily a smetana nezdrcla. Má zkušenost s tímto postupem bývala opačná a tak dnes raději přidávám odstátou (vlahou nebo prohřátou) smetanu do polévky za stálého míchání, kterou už téměř nevařím, jen prohřívám a úspěch je zaručen. Pak teprve dochucuji opatrně octem, opět za rychlejšího míchání jako u smetany. :-) ;-)

  • Samantha | 9. 6. 2014 13:15

    To je jasný, že se brambory v octové vodě neuvaří. Ocet nakonec!

  • Elisa212
    Elisa212 | 9. 6. 2014 13:02

    brambory se mi vždycky dovařily ;) stejně tak zahušťovačka ze smetany se mi jště nikdy nezdrcla :-|

  • 'Helga | 3. 6. 2014 15:30

    brambory se nedovaří v kyselém prostředí.... ocet přidávat tedy až na konec .... ovšem pozior, ať se vše nezhrcne .... ona smetana a ocet se nemají rády ... opatrně - nechat trošku zchládnout !!!!!

  • Maryhuan | 1. 3. 2014 07:46

    :-D Já bych radši mlčel :-\

  • Iva | 20. 5. 2013 17:14

    když jsem přidala smetanu s moukou, tak mi v polévce zcuckovatěla :-S ,proč?

  • MIRKA | 3. 5. 2013 09:48

    Nebylo by lepsi cibulku nejdriv osmazit a pak pridat ostatni suroviny a dovarit?

  • Zumbistka | 28. 4. 2013 13:35

    Vynikající, doporučuji uvařiti!

  • Elisa212
    Elisa212 | 27. 4. 2013 13:28

    Děkuji :-[

  • Elisa212
    Elisa212 | 27. 4. 2013 13:27

    k nedovařeným bramborám se vyjadřovat nebudu, věřím, že zdejší kuchaři a kuchařky si udělají sami obrázek, kde nastal problém ;) k cibuli: - Já osobně ji po dovaření polévky vyhazuji (proto je také na velké kusy), ale pokud ji tam chcete nechat, a vadí Vám velké kusy, tak ji přece nakrájejte, ne? :-\

  • Lea | 12. 2. 2013 09:29

    Moc dobrá polévka!

  • Demoskinos | 2. 2. 2013 17:49

    Za to, že neumíte uvařit brambory recept nemůže :-D

  • Katka | 31. 1. 2013 12:38

    Velké zklamání :-X . Čekala jsem že bude polévka lepší, brambory jsem nemohla vůbec dovařit a ty kusy cibule nebyly k jídlu.

  • Demoskinos | 26. 1. 2013 13:52

    Polévka je vynikající, moc chutnala. Přidal jsem jen trošku podravky :-)

  • Pavel | 26. 11. 2012 14:05

    JO,výborná polévečka.Použil jsem hlívu z vlastní zahrádky a mlíčko od kravičky místo smetany,ani vajíčko jsem nakonec nedal,není potřeba,je dost hutná i tak a do tohoto sychravého počasí bodne.Pavel.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Pozdní večeře Vaření Dietní Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Hlíva ústřičná Kmín Ocet Smetana 12% Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Letní zeleninový salát a bylinkami

Letní zeleninový salát a bylinkami

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Ovesné cookies s brusinkami

Ovesné cookies s brusinkami

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

51
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Flammkuchen
Flammkuchen
31
Zelný salát s křenem a paprikou
Zelný salát s křenem a…
27
Krémový dušený špenát
Krémový dušený špenát

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Bílá pizza s cuketou
Bílá pizza s cuketou
Bílá polévka s divokým kořením
Bílá polévka s divokým kořením
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Bílé čokoládové dukátky
Bílé čokoládové dukátky
  • Recepty.cz
  • Bílá polévka z hlívy ústřičné
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact