Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
hellen
|26. 2. 2016 12:20
Děkuji za recept, dnes si ji uvařím. Ingrediencemi vzdáleně připomíná kulajdu. Ale nevěřím tomu, že se Vám podle výše popsaného postupu brambory dovařily a smetana nezdrcla. Má zkušenost s tímto postupem bývala opačná a tak dnes raději přidávám odstátou (vlahou nebo prohřátou) smetanu do polévky za stálého míchání, kterou už téměř nevařím, jen prohřívám a úspěch je zaručen. Pak teprve dochucuji opatrně octem, opět za rychlejšího míchání jako u smetany. :-) ;-)
Samantha
|9. 6. 2014 13:15
To je jasný, že se brambory v octové vodě neuvaří. Ocet nakonec!
brambory se mi vždycky dovařily stejně tak zahušťovačka ze smetany se mi jště nikdy nezdrcla :-|
'Helga
|3. 6. 2014 15:30
brambory se nedovaří v kyselém prostředí.... ocet přidávat tedy až na konec .... ovšem pozior, ať se vše nezhrcne .... ona smetana a ocet se nemají rády ... opatrně - nechat trošku zchládnout !!!!!
Maryhuan
|1. 3. 2014 07:46
:-D Já bych radši mlčel :-\
Iva
|20. 5. 2013 17:14
když jsem přidala smetanu s moukou, tak mi v polévce zcuckovatěla :-S ,proč?
MIRKA
|3. 5. 2013 09:48
Nebylo by lepsi cibulku nejdriv osmazit a pak pridat ostatni suroviny a dovarit?
k nedovařeným bramborám se vyjadřovat nebudu, věřím, že zdejší kuchaři a kuchařky si udělají sami obrázek, kde nastal problém
k cibuli:
- Já osobně ji po dovaření polévky vyhazuji (proto je také na velké kusy), ale pokud ji tam chcete nechat, a vadí Vám velké kusy, tak ji přece nakrájejte, ne? :-\
Polévka je vynikající, moc chutnala. Přidal jsem jen trošku podravky :-)
Pavel
|26. 11. 2012 14:05
JO,výborná polévečka.Použil jsem hlívu z vlastní zahrádky a mlíčko od kravičky místo smetany,ani vajíčko jsem nakonec nedal,není potřeba,je dost hutná i tak a do tohoto sychravého počasí bodne.Pavel.