• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bílá polévka z hlívy ústřičné
Napište svůj komentář k receptu

Bílá polévka z hlívy ústřičné

autor: Elisa212
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 150
      g hlíva ústřičná množství záleží na kuchařce
    • 1
      ks smetana 12% na vaření nebo na šlehání
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce ocet
    • kmín
    • sůl
    • 1
      l voda

Postup přípravy receptu

1
* nakrájíme hlívu na kostičky
2
* oloupeme a nakrájíme na kostičky i brambory
3
* rozpůlíme cibuli
4
* hlívu, brambory a cibuli dáme do hrnce
5
* zalijeme 1 l vody
6
* přidáme kmín, sůl a ocet
7
* dáme vařit
8
* do misky se smetanou přimícháme cca 3 lžíce hladké mouky
9
* až nám bude "polévka" v hrnci bublat, přimícháme smetanu
10
* necháme vařit 10-15 minut (aby byly dovařené brambory)
11
* do hotové polévky rozklepneme vejce
12
(rozklepneme do hrnečku a vmícháváme do polévky přes vidličku)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hellen | 26. 2. 2016 12:20

    Děkuji za recept, dnes si ji uvařím. Ingrediencemi vzdáleně připomíná kulajdu. Ale nevěřím tomu, že se Vám podle výše popsaného postupu brambory dovařily a smetana nezdrcla. Má zkušenost s tímto postupem bývala opačná a tak dnes raději přidávám odstátou (vlahou nebo prohřátou) smetanu do polévky za stálého míchání, kterou už téměř nevařím, jen prohřívám a úspěch je zaručen. Pak teprve dochucuji opatrně octem, opět za rychlejšího míchání jako u smetany. :-) ;-)

  • Samantha | 9. 6. 2014 13:15

    To je jasný, že se brambory v octové vodě neuvaří. Ocet nakonec!

  • Elisa212
    Elisa212 | 9. 6. 2014 13:02

    brambory se mi vždycky dovařily ;) stejně tak zahušťovačka ze smetany se mi jště nikdy nezdrcla :-|

  • 'Helga | 3. 6. 2014 15:30

    brambory se nedovaří v kyselém prostředí.... ocet přidávat tedy až na konec .... ovšem pozior, ať se vše nezhrcne .... ona smetana a ocet se nemají rády ... opatrně - nechat trošku zchládnout !!!!!

  • Maryhuan | 1. 3. 2014 07:46

    :-D Já bych radši mlčel :-\

  • Iva | 20. 5. 2013 17:14

    když jsem přidala smetanu s moukou, tak mi v polévce zcuckovatěla :-S ,proč?

  • MIRKA | 3. 5. 2013 09:48

    Nebylo by lepsi cibulku nejdriv osmazit a pak pridat ostatni suroviny a dovarit?

  • Zumbistka | 28. 4. 2013 13:35

    Vynikající, doporučuji uvařiti!

  • Elisa212
    Elisa212 | 27. 4. 2013 13:28

    Děkuji :-[

  • Elisa212
    Elisa212 | 27. 4. 2013 13:27

    k nedovařeným bramborám se vyjadřovat nebudu, věřím, že zdejší kuchaři a kuchařky si udělají sami obrázek, kde nastal problém ;) k cibuli: - Já osobně ji po dovaření polévky vyhazuji (proto je také na velké kusy), ale pokud ji tam chcete nechat, a vadí Vám velké kusy, tak ji přece nakrájejte, ne? :-\

  • Lea | 12. 2. 2013 09:29

    Moc dobrá polévka!

  • Demoskinos | 2. 2. 2013 17:49

    Za to, že neumíte uvařit brambory recept nemůže :-D

  • Katka | 31. 1. 2013 12:38

    Velké zklamání :-X . Čekala jsem že bude polévka lepší, brambory jsem nemohla vůbec dovařit a ty kusy cibule nebyly k jídlu.

  • Demoskinos | 26. 1. 2013 13:52

    Polévka je vynikající, moc chutnala. Přidal jsem jen trošku podravky :-)

  • Pavel | 26. 11. 2012 14:05

    JO,výborná polévečka.Použil jsem hlívu z vlastní zahrádky a mlíčko od kravičky místo smetany,ani vajíčko jsem nakonec nedal,není potřeba,je dost hutná i tak a do tohoto sychravého počasí bodne.Pavel.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Pozdní večeře Vaření Dietní Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Hlíva ústřičná Kmín Ocet Smetana 12% Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Chřestový krém - polévka

Chřestový krém - polévka

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Zeleninová polévka s černou čočkou

Zeleninová polévka s černou čočkou

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

23
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
18
Rybí steak
Rybí steak
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Bílá pizza s cuketou
Bílá pizza s cuketou
Bílá polévka s divokým kořením
Bílá polévka s divokým kořením
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Bílé čokoládové dukátky
Bílé čokoládové dukátky
  • Recepty.cz
  • Bílá polévka z hlívy ústřičné
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact