• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílá polévka z hlívy ústřičné
Napište svůj komentář k receptu

Bílá polévka z hlívy ústřičné

autor: Elisa212
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 150
      g hlíva ústřičná množství záleží na kuchařce
    • 1
      ks smetana 12% na vaření nebo na šlehání
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce ocet
    • kmín
    • sůl
    • 1
      l voda

Postup přípravy receptu

1
* nakrájíme hlívu na kostičky
2
* oloupeme a nakrájíme na kostičky i brambory
3
* rozpůlíme cibuli
4
* hlívu, brambory a cibuli dáme do hrnce
5
* zalijeme 1 l vody
6
* přidáme kmín, sůl a ocet
7
* dáme vařit
8
* do misky se smetanou přimícháme cca 3 lžíce hladké mouky
9
* až nám bude "polévka" v hrnci bublat, přimícháme smetanu
10
* necháme vařit 10-15 minut (aby byly dovařené brambory)
11
* do hotové polévky rozklepneme vejce
12
(rozklepneme do hrnečku a vmícháváme do polévky přes vidličku)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hellen | 26. 2. 2016 12:20

    Děkuji za recept, dnes si ji uvařím. Ingrediencemi vzdáleně připomíná kulajdu. Ale nevěřím tomu, že se Vám podle výše popsaného postupu brambory dovařily a smetana nezdrcla. Má zkušenost s tímto postupem bývala opačná a tak dnes raději přidávám odstátou (vlahou nebo prohřátou) smetanu do polévky za stálého míchání, kterou už téměř nevařím, jen prohřívám a úspěch je zaručen. Pak teprve dochucuji opatrně octem, opět za rychlejšího míchání jako u smetany. :-) ;-)

  • Samantha | 9. 6. 2014 13:15

    To je jasný, že se brambory v octové vodě neuvaří. Ocet nakonec!

  • Elisa212
    Elisa212 | 9. 6. 2014 13:02

    brambory se mi vždycky dovařily ;) stejně tak zahušťovačka ze smetany se mi jště nikdy nezdrcla :-|

  • 'Helga | 3. 6. 2014 15:30

    brambory se nedovaří v kyselém prostředí.... ocet přidávat tedy až na konec .... ovšem pozior, ať se vše nezhrcne .... ona smetana a ocet se nemají rády ... opatrně - nechat trošku zchládnout !!!!!

  • Maryhuan | 1. 3. 2014 07:46

    :-D Já bych radši mlčel :-\

  • Iva | 20. 5. 2013 17:14

    když jsem přidala smetanu s moukou, tak mi v polévce zcuckovatěla :-S ,proč?

  • MIRKA | 3. 5. 2013 09:48

    Nebylo by lepsi cibulku nejdriv osmazit a pak pridat ostatni suroviny a dovarit?

  • Zumbistka | 28. 4. 2013 13:35

    Vynikající, doporučuji uvařiti!

  • Elisa212
    Elisa212 | 27. 4. 2013 13:28

    Děkuji :-[

  • Elisa212
    Elisa212 | 27. 4. 2013 13:27

    k nedovařeným bramborám se vyjadřovat nebudu, věřím, že zdejší kuchaři a kuchařky si udělají sami obrázek, kde nastal problém ;) k cibuli: - Já osobně ji po dovaření polévky vyhazuji (proto je také na velké kusy), ale pokud ji tam chcete nechat, a vadí Vám velké kusy, tak ji přece nakrájejte, ne? :-\

  • Lea | 12. 2. 2013 09:29

    Moc dobrá polévka!

  • Demoskinos | 2. 2. 2013 17:49

    Za to, že neumíte uvařit brambory recept nemůže :-D

  • Katka | 31. 1. 2013 12:38

    Velké zklamání :-X . Čekala jsem že bude polévka lepší, brambory jsem nemohla vůbec dovařit a ty kusy cibule nebyly k jídlu.

  • Demoskinos | 26. 1. 2013 13:52

    Polévka je vynikající, moc chutnala. Přidal jsem jen trošku podravky :-)

  • Pavel | 26. 11. 2012 14:05

    JO,výborná polévečka.Použil jsem hlívu z vlastní zahrádky a mlíčko od kravičky místo smetany,ani vajíčko jsem nakonec nedal,není potřeba,je dost hutná i tak a do tohoto sychravého počasí bodne.Pavel.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Pozdní večeře Vaření Dietní Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Hlíva ústřičná Kmín Ocet Smetana 12% Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

BLT sendvič

BLT sendvič

Kiwi smoothie

Kiwi smoothie

Houskové knedlíky - pečené

Houskové knedlíky - pečené

Zapečené müsli II.

Zapečené müsli II.

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
31
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
18
Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou
Květákové placičky se…
18
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Bílá pizza s cuketou
Bílá pizza s cuketou
Bílá polévka s divokým kořením
Bílá polévka s divokým kořením
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Bílé čokoládové dukátky
Bílé čokoládové dukátky
  • Recepty.cz
  • Bílá polévka z hlívy ústřičné
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact