Děkuji za recept, dnes si ji uvařím. Ingrediencemi vzdáleně připomíná kulajdu. Ale nevěřím tomu, že se Vám podle výše popsaného postupu brambory dovařily a smetana nezdrcla. Má zkušenost s tímto postupem bývala opačná a tak dnes raději přidávám odstátou (vlahou nebo prohřátou) smetanu do polévky za stálého míchání, kterou už téměř nevařím, jen prohřívám a úspěch je zaručen. Pak teprve dochucuji opatrně octem, opět za rychlejšího míchání jako u smetany. :-) ;-)
To je jasný, že se brambory v octové vodě neuvaří. Ocet nakonec!
brambory se mi vždycky dovařily ;) stejně tak zahušťovačka ze smetany se mi jště nikdy nezdrcla :-|
brambory se nedovaří v kyselém prostředí.... ocet přidávat tedy až na konec .... ovšem pozior, ať se vše nezhrcne .... ona smetana a ocet se nemají rády ... opatrně - nechat trošku zchládnout !!!!!
:-D Já bych radši mlčel :-\
když jsem přidala smetanu s moukou, tak mi v polévce zcuckovatěla :-S ,proč?
Nebylo by lepsi cibulku nejdriv osmazit a pak pridat ostatni suroviny a dovarit?
k nedovařeným bramborám se vyjadřovat nebudu, věřím, že zdejší kuchaři a kuchařky si udělají sami obrázek, kde nastal problém ;) k cibuli: - Já osobně ji po dovaření polévky vyhazuji (proto je také na velké kusy), ale pokud ji tam chcete nechat, a vadí Vám velké kusy, tak ji přece nakrájejte, ne? :-\
Moc dobrá polévka!
Velké zklamání :-X . Čekala jsem že bude polévka lepší, brambory jsem nemohla vůbec dovařit a ty kusy cibule nebyly k jídlu.
Polévka je vynikající, moc chutnala. Přidal jsem jen trošku podravky :-)
JO,výborná polévečka.Použil jsem hlívu z vlastní zahrádky a mlíčko od kravičky místo smetany,ani vajíčko jsem nakonec nedal,není potřeba,je dost hutná i tak a do tohoto sychravého počasí bodne.Pavel.