• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bílá polévka s divokým kořením
Napište svůj komentář k receptu

Bílá polévka s divokým kořením

autor: farah.farah
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílá polévka s divokým kořením
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • divoké koření
    • máslo o něco méně než 1/2 kostky
    • hladká mouka
    • zakysaná smetana
    • ocet
    • sůl
    • 6
      ks bobkový list
    • vejce 3-4 ks
    • 1
      l mléko polotučné
    • brambory středně velké 3 kusy
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na menší kousky, přidáme sůl, bobkový list, trochu kmínu a divoké koření (nové koření, tymián, oregano, případně možno nahradit provensálskou směsí). Brambory zalijeme menším množstvím vody a vaříme skoro doměkka. (Já vařím v papiňáku 7-8 minut, ale samozřejmě je možné vařit brambory normálně.)
2
Souběžně si uděláme vajíčkovou jíšku:
3
Necháme rozpustit máslo. Zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku, poté přidáme vejce a zamícháme do jíšky. Jakmile vejce ztuhne, odstavíme jíšku z plotny.
4
K bramborám přidáme jíšku (vodu nesléváme). Zalijeme mlékem a přivedeme k mírnému varu. Nové koření vyplave na povrch - sebereme ho a také vyndáme bobkové listy.
5
Přidáme kelímek kysané smetany (není nutná - je to přísada "pro labužníky", kteří neřeší kalorie) a rozmícháme.
6
V rendlíčku si přivedeme k varu ocet (zabráníme tak sražení mléka) a po lžících ho přidáváme do polévky dle chuti (obvykle několik lžic). Případně ještě dosolíme.
7
Ocet přidáváme, pokud možno, ihned, co začne polévka vřít, a poté již co nejdříve odstavíme.
8
Pozn.: Vajíčková jíška by polévku měla zahustit, ale zároveň by v polévce měly zůstat kousky jíšky - tzn. kousky nejsou rozhodně na závadu. :)
9
Poté již můžeme podávat.
10
Polévka je velmi vydatná, takže může nahradit hlavní jídlo. Ještě lépe chutná druhý den, když se rozleží, ale u nás do druhého dne skoro nikdy nic nezbude.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Králík na zelenině s tandoori kořením

Králík na zelenině s tandoori kořením

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 11. 1. 2014 14:23

    moc dobrá

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Divoké koření Hladká mouka Kmín Máslo Mléko polotučné Ocet Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety (řízky) v alobalu

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Tulácký guláš

Tulácký guláš

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Dietní karbanátky

Dietní karbanátky

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

67
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
54
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Bílá čokoládová pěna
Bílá čokoládová pěna
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá pizza s cuketou
Bílá pizza s cuketou
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
  • Recepty.cz
  • Bílá polévka s divokým kořením
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact