• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílá polévka s divokým kořením
Napište svůj komentář k receptu

Bílá polévka s divokým kořením

autor: farah.farah
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílá polévka s divokým kořením
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • divoké koření
    • máslo o něco méně než 1/2 kostky
    • hladká mouka
    • zakysaná smetana
    • ocet
    • sůl
    • 6
      ks bobkový list
    • vejce 3-4 ks
    • 1
      l mléko polotučné
    • brambory středně velké 3 kusy
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na menší kousky, přidáme sůl, bobkový list, trochu kmínu a divoké koření (nové koření, tymián, oregano, případně možno nahradit provensálskou směsí). Brambory zalijeme menším množstvím vody a vaříme skoro doměkka. (Já vařím v papiňáku 7-8 minut, ale samozřejmě je možné vařit brambory normálně.)
2
Souběžně si uděláme vajíčkovou jíšku:
3
Necháme rozpustit máslo. Zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku, poté přidáme vejce a zamícháme do jíšky. Jakmile vejce ztuhne, odstavíme jíšku z plotny.
4
K bramborám přidáme jíšku (vodu nesléváme). Zalijeme mlékem a přivedeme k mírnému varu. Nové koření vyplave na povrch - sebereme ho a také vyndáme bobkové listy.
5
Přidáme kelímek kysané smetany (není nutná - je to přísada "pro labužníky", kteří neřeší kalorie) a rozmícháme.
6
V rendlíčku si přivedeme k varu ocet (zabráníme tak sražení mléka) a po lžících ho přidáváme do polévky dle chuti (obvykle několik lžic). Případně ještě dosolíme.
7
Ocet přidáváme, pokud možno, ihned, co začne polévka vřít, a poté již co nejdříve odstavíme.
8
Pozn.: Vajíčková jíška by polévku měla zahustit, ale zároveň by v polévce měly zůstat kousky jíšky - tzn. kousky nejsou rozhodně na závadu. :)
9
Poté již můžeme podávat.
10
Polévka je velmi vydatná, takže může nahradit hlavní jídlo. Ještě lépe chutná druhý den, když se rozleží, ale u nás do druhého dne skoro nikdy nic nezbude.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Králík na zelenině s tandoori kořením

Králík na zelenině s tandoori kořením

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 11. 1. 2014 14:23

    moc dobrá

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Divoké koření Hladká mouka Kmín Máslo Mléko polotučné Ocet Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše II.

Langoše II.

Rumové řezy

Rumové řezy

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Bábovka s jablky a šlehačkou

Bábovka s jablky a šlehačkou

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami

Hovězí sendvič s nakládanými…

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

110
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
102
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
81
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou
74
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
68
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Bílá čokoládová pěna
Bílá čokoládová pěna
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá pizza s cuketou
Bílá pizza s cuketou
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
  • Recepty.cz
  • Bílá polévka s divokým kořením
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact