• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bílá polévka
Napište svůj komentář k receptu

Bílá polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílá polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks vařená vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks citron nebo ocet
    • kopr na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Kopr uvaříme ve vodě, vyndáme nebo scedíme do vývaru vložíme brambory a vaříme. Když jsou poloměkké, smícháme šlehačku a moukou a přes síto propasírujeme k bramborám, ochutíme solí a octem a povaříme. Vejce pokrájíme, dáme na talíř a přelijeme polévkou.
2
Kdo má rád, může sypat čerstvým pokrájeným koprem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka s divokým kořením

Bílá polévka s divokým kořením

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 20. 2. 2011 12:37

    Velmi dobrá!

  • Zdenka Kocmichová | 22. 3. 2010 13:29

    Chutnalo nám. Díky za recept! p.s. já si nemyslím, že je až tak na škodu, že jsou zde recepty vícekrát. Stejně je každý alespoň trochu jiný a zároveň se to lépe se to objeví, zvláště sporadickým uživatelům.

  • recepty 73 | 27. 1. 2010 12:56

    Chtěl jsem vám poslat recept na ten šťovíkový boršč,ale byl smazán-nevím proč,stejný nebyl.Neobsahoval žádný vývar,byla to teplá polévka,prakticky bez koření...:-(

  • recepty 73 | 27. 1. 2010 11:56

    Klárko,nejen bramborová s koprem...:-( .Včera jsem hledal děvčatům šťovíkový boršč a podobných s koprem je tu hafo.Už jsem z toho na bednu.Taky se mi už povedlo napsat stejný,ikdyž hledám.Je vážně lepší je hned smazat,než se uhledat k smrti:-)

  • Klára Keselyova | 27. 1. 2010 10:49

    Táto polievka tu je pod názvom "Branborová polévka s koprem", vložená niekedy v roku 2006 od p.Ladky Kovářové.

  • Jarka O. | 27. 1. 2010 08:32

    Aha, díky Jiří, až sleze sníh, určitě vyzkouším. Jen mám dotaz: šťovík je docela kyselý, dáváš ještě ocet?

  • recepty 73 | 26. 1. 2010 21:57

    Dávám místo kopru šťovík,vejce vmíchám rozšlehaná ke konci vaření-to je bašta!!!

  • marci2 marci2 | 25. 8. 2009 20:09

    Minule jsem pospíchala, tak dopisuji teď. Když polévku dělám bez kopru, tak do ní přidávám kmín a dělám ji více kyselou. Babička jí říkávala "mučanka".

  • marci2 marci2 | 24. 8. 2009 12:43

    Dělávám ji i bez kopru a je výborná. Dávám za 1.

  • Iveta Janatová | 7. 9. 2007 17:24

    Znova jsem ji dělala a všichni byli spokojení.

  • Iveta Janatová | 30. 8. 2007 11:17

    Já dávám kopr nakonec a čerstvý už potom nedávám.Tyto polévky u nás máme rádi všichni.

  • jaromír kopřiva | 23. 4. 2007 23:10

    jedl jsem podobmou jsou dobre.1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citron Hladká mouka Kopr Šlehačka Sůl Vařená vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Ovocný dort

Ovocný dort

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Minestrone

Minestrone

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Houbový guláš
Houbový guláš
18
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
17
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou
Nudle s hovězím masem a…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Bílá polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact