Kopr uvaříme ve vodě, vyndáme nebo scedíme do vývaru vložíme brambory a vaříme. Když jsou poloměkké, smícháme šlehačku a moukou a přes síto propasírujeme k bramborám, ochutíme solí a octem a povaříme. Vejce pokrájíme, dáme na talíř a přelijeme polévkou.
2
Kdo má rád, může sypat čerstvým pokrájeným koprem.
Chutnalo nám. Díky za recept! p.s. já si nemyslím, že je až tak na škodu, že jsou zde recepty vícekrát. Stejně je každý alespoň trochu jiný a zároveň se to lépe se to objeví, zvláště sporadickým uživatelům.
recepty 73
|27. 1. 2010 12:56
Chtěl jsem vám poslat recept na ten šťovíkový boršč,ale byl smazán-nevím proč,stejný nebyl.Neobsahoval žádný vývar,byla to teplá polévka,prakticky bez koření...:-(
recepty 73
|27. 1. 2010 11:56
Klárko,nejen bramborová s koprem...:-( .Včera jsem hledal děvčatům šťovíkový boršč a podobných s koprem je tu hafo.Už jsem z toho na bednu.Taky se mi už povedlo napsat stejný,ikdyž hledám.Je vážně lepší je hned smazat,než se uhledat k smrti:-)
Klára Keselyova
|27. 1. 2010 10:49
Táto polievka tu je pod názvom "Branborová polévka s koprem", vložená niekedy v roku 2006 od p.Ladky Kovářové.
Jarka O.
|27. 1. 2010 08:32
Aha, díky Jiří, až sleze sníh, určitě vyzkouším. Jen mám dotaz: šťovík je docela kyselý, dáváš ještě ocet?
recepty 73
|26. 1. 2010 21:57
Dávám místo kopru šťovík,vejce vmíchám rozšlehaná ke konci vaření-to je bašta!!!
marci2 marci2
|25. 8. 2009 20:09
Minule jsem pospíchala, tak dopisuji teď. Když polévku dělám bez kopru, tak do ní přidávám kmín a dělám ji více kyselou. Babička jí říkávala "mučanka".
marci2 marci2
|24. 8. 2009 12:43
Dělávám ji i bez kopru a je výborná. Dávám za 1.
Iveta Janatová
|7. 9. 2007 17:24
Znova jsem ji dělala a všichni byli spokojení.
Iveta Janatová
|30. 8. 2007 11:17
Já dávám kopr nakonec a čerstvý už potom nedávám.Tyto polévky u nás máme rádi všichni.