Příprava těsta: smícháme mouku, droždí, sůl a vmícháme lehce zahřátou vodu spolu s olivovým olejem. Z těsta uhněteme kouli, přikryjeme a necháme vykynout. Těsto rozpůlíme na dvě části a vyválíme na placky. Cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka (čím tenší tím lepší), mozzarelu nakrájíme na malé kostičky, parmskou šunku na plátky.
2
Placky těsta potřeme zakysanou smetanou, posypeme půlkou mozzarely, naskládáme plátky cukety, posypeme sušeným česnekem, pepřem a tymiánem, naskládáme šunku a na závěr posypeme zbytkem mozzarely. Pizzy pečeme asi 15 minut na 200-220 °C.
Tak logicky bych řekl, že když je mouky 400g tak nebudu dávat droždí na kilo...
Dal jsem necelý (načatý) sáček na 500g a uvidím, jak to dopadne. Už se mi sbíhají sliny...
Martina MICHALISKOVÁ
|30. 8. 2014 14:00
TĚSTO JE SKVĚLÉ :-)
droždí
|1. 10. 2013 15:36
Droždi je na 500g nebo 1000g (sáček)?
Pavlínka
|5. 9. 2013 09:39
Těsto hrůza a náplň taky :'(
Kačka
|18. 8. 2013 16:24
No, já nenávidím Babicu, ale tahle paní má skvělý nápad na vynechání určitých ingrediencí 8-)
Výborná pizza. Nejlepší recept, který jsem kdy zkoušela.
janicka
|17. 8. 2012 11:57
ty jseš jak babica - jestli nemáte citron tak dejte cibuli, jestli nemáte houby tak tam dejte brambory jestli nemáte maso tak tam dejte mouku, hahahha :-))
Výborný recept :) Těsto jsem nechala tak, jak bylo. Místo zakysané smetany (nechtěla se mi kvůli 2 lžicím kupovat) jsem dala mléko povařené a zahuštěné hrubou moukou. Šunku jsem vynechala. Tymián jsem neměla, tak jsem dala oregano. Mozzarelly se mi zdálo málo, tak jsem ji doplnila goudou. Výborné určitě budu opakovat :-)
Petra
|10. 1. 2012 12:19
nedoporučuji je to s cuketou humus chutná to jak ponožky tři tejdny starý a když si to dáte zítra je to gumový jako guma na gumování