• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

autor: smon
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 37
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí maso kuřecí řízek
    • 5
      ks žampiony větší
    • sojová omáčka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kelímek smetana
    • rostlinný olej
    • 1
      kostka drůbeží vývar
    • worcestrová omáčka
    • koření na kuře
    • světlá jíška

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme do zlatova.
2
Poté přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, které osolíme a okořeníme, přidáme sojovou omáčku a worchestr a zalijeme vodou.
3
Poté přidáme žampióny a kostku bujonu. Vše vaříme, dokud není maso měkké.
4
Poté přidáme smetanu a přivedeme opět k varu. Nakonec zahustíme světlou jíškou.
5
Naše rodina má ráda tuto omáčku s hranolkami, ale lze podávat i s bramborami či rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá čokoládová pěna

Bílá čokoládová pěna

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rostikd | 9. 10. 2014 21:09

    Moc doooooooooobre :-))

  • sandyadenny
    sandyadenny | 23. 2. 2014 17:36

    Určitě uvařím znovu, bylo to moc dobré :-)

  • katewatso | 28. 5. 2013 13:05

    Bylo to naprosto výborné, příprava je jednoduchá a i babička si skvěle pochutnala :)

  • katewatso | 28. 5. 2013 13:05

    Bylo to naprosto výborné, příprava je jednoduchá a i babička si skvěle pochutnala :)

  • Kymlo | 10. 5. 2013 17:44

    to je pravda, fotka je asi odjinud a stálo by za námahu, dát jako výchozí fotku číslo dvě, která je reálná

  • Zuzana Macků | 5. 11. 2012 11:42

    Mám uvařeno a je to výborné <3 , jen to vůbec nepřipomíná jídlo z fotky u receptu :-! .

  • kitirina | 14. 10. 2012 23:31

    Udělala jsem pár změn :místo smetany jsem dala mléko, aby to nebylo tak tučné, zahušťovala jsem pouze moukou a neměla jsem worchestr ani koření na kuře, tak jsem dala 2 druhy sojovky, sladkou a "slanou"+černý pepř. Cibulku dávám červenou. Výsledek byl bájo! Dokonce i pro můj vybíravý jazýček :-P Podávala jsem k tomu květákové placičky dle tohoto receptu: http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=u-rLrMGBUv4&NR=1 Kdybyste je ale chtěli dělat, tak si té strouhanky připravte hodně, strašně se to rozpadá je to o nervy to smažit (nakonec jsem delala úplně maličké, ale i tak se to rozpadalo), ale chuťově jsou fajn ;-)

  • Kattynka | 24. 2. 2012 14:36

    Chutnala skvěle a byla na pohled stejná jako má Luna :-)) <:-) .

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 2. 2012 19:09

    Báječné jídlo. Připojím ještě svoji fotografii, zde vložená fotka je sice moc krásná, ale takhle to jídlo opravdu nevypadá (na fotce je v omáčce špenát a sýr... ale nějak nám zmizely žampiony a kuřecí maso :-\ )

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 2. 2012 18:59

    Úplně obyčejnou. Tzn. tu která není ani na šlehání, ani na vaření, ani zakysaná. Na kelímku je prostě jen "smetana".

  • piňoska
    piňoska | 31. 12. 2011 12:52

    dneska jsem vyzkoušela a bylo to opravdu výborné a také velice rychlé <3

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 7. 10. 2011 02:15

    Přidala jsem trochu čerstvého špenátu, trochu česneku a slepičí vývar zaměnila za kuřecí vývar v mističkách / momentálně novinka na trhu a doporučuji, je výborný/. S gnocchi to bylo velmi dobré. ;-)

  • pippiva
    pippiva | 3. 10. 2011 11:50

    Urcite tim nic nezkazite. :-)

  • janesis | 3. 10. 2011 09:34

    myslíte že bych místo žampionu mohla dát zmražené houby (lesní směs :) )? děkuji za odpověď

  • AAfendy | 18. 8. 2011 18:28

    Supr recept, dnes jsem ho vyzkoušel a ještě teď se oblizuju. S křupavými hranolky výborné. <:-)

  • icker | 4. 4. 2011 22:03

    idiote

  • icker | 4. 4. 2011 22:03

    Nedá mi abych nezareagoval na pana Zdeňka. Pane Zdeňku, takovéhle lidi jako jste vy z duše nenávidím. Za prvé se tu nepíše nic o zdravém vaření a pokud to má někdo rád z kupovaného vývaru a nechce vařit o hodinu déle, aby si udělal vývar svůj může si udělat vývar jaký chce. Za druhé kdo vařit umí, tak může samozřejmě některé ingredience obměnit či přidat nebo vynechat. Pokud je někdo začátečník, je nejlepší začít jednodušejc a potom věci zdokonalovat. Za třetí si samozřejmě můžete napsat svůj názor jak by to bylo lepší, ale psát, že je to skandální je opravdu skandální. Jestli si to někdy přečtete a sahnete si dosvědomí, zjistíte, že když jste s vařením začínal, asi jste hned nedělal na všechny věci domácí vývary. A pokud jste kuchař a naučil jste se vařit správně a to až ve škole, nemáte právo poučovat samouky.

  • markapone333
    markapone333 | 22. 12. 2010 11:26

    Moc dobrý.

  • Soňa Šerá | 16. 2. 2010 10:28

    No tak mě tenhle recept moc zaujal, vyzkouším dnes k obědu :-) pak písnu jaké to bylo, ale určuítě to bude mňamka :-)

  • Zdeněk Erdinger | 26. 4. 2009 18:14

    Vážená paní Moniko,Vy neumíte udělat domácí vývar,že dáváte bujon,to samé jíška... je to skandální.. Zdeněk.

  • Suzynka H. | 22. 2. 2009 13:37

    Dnes jsem tohle vařila k obědu a bylo to naprosto úžasné...

  • Lucka H. | 25. 10. 2007 15:39

    Mončo, musím pochválit recept je mňamózní a jen jsem ho vylepšila sterilozovaným hráškem, sušenými houbami a pórkem... a nic nezbylo. Děkuji za skvělou a rychlou dobrotu :-)

  • Janina | 22. 9. 2007 17:05

    U nás frčí se špagetami.

  • Barunka | 19. 9. 2007 16:46

    Ahojky, tato omacka je vynikajici, delala jsem ji po prve a nema chybu...davam 1s* :)

  • Danka Snášelová | 10. 3. 2007 18:03

    Lucko, dovolím si Vám odpovědět i když nejsem autorkou receptu. Do podobných omáček se dává tzv. smetana na vaření (12%), anebo smetana ke šleháni (šlehačka).

  • Johanina | 9. 3. 2007 18:21

    Tak tohle bylo naprosto geniální.Dobrota.Opravdu:o)

  • Lukas | 31. 1. 2007 11:46

    Super mnamka

  • Lucie Javorska | 14. 1. 2007 13:51

    Ahoj,chci ten recept vyzkouset ale nevim jekou smetanu tam mam dat.diky za odpoved

  • Kateřina Vrabcová | 13. 12. 2006 11:25

    Velice rychlá a výborná omáčka mňam mňam taky jsme se olizovali za "išima"

  • Erika | 21. 6. 2006 20:16

    velice dobrý recept,s přítelem jsme se olizovali až za išima :-)

  • Jarda | 22. 9. 2005 13:39

    Vynikajici recept,pochutnali jsme si cela rodina

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drůbeží vývar Koření na kuře Kuřecí maso Rostlinný olej Smetana Sojová omáčka Světlá jíška Worcestrová omáčka Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Tvarohová bábovka IV.

Tvarohová bábovka IV.

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Roláda  piškotová

Roláda piškotová

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Vegetariánská rýže

Vegetariánská rýže

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

55
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
54
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
53
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
42
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem,…
36
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda se skořicí
Bílá čokoláda se skořicí
Bílá čokoládová pěna
Bílá čokoládová pěna
Bílá pizza s cuketou
Bílá pizza s cuketou
Bílá polévka s divokým kořením
Bílá polévka s divokým kořením
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá polévka z hlívy a fazolí
  • Recepty.cz
  • Bílá kuřecí omáčka se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact