• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílá čokoládová pěna
Napište svůj komentář k receptu

Bílá čokoládová pěna

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílá čokoládová pěna
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g bílá čokoláda
    • 0,25
      l smetana ke šlehání
    • 20
      ml pomerančový likér
    • 0,50
      ks mango čerstvé
    • kakao a moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Čokoládu rozlámeme na malé kousky. Při mírné teplotě ji rozpustíme ve smetaně s likérem. Nevaříme! Směs nalijeme do mísy, přikryjeme průsvitnou fólií a uložíme přes noc do chladničky. Krátce před podáváním směs našleháme do pěny metlou nebo ručním šlehačem nastaveným na nejnižší stupeň, aby se do krému dostalo co nejvíce vzduchu.
2
Z pěny buď vypichujeme noky nebo ji naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a na dezertní talířky stříkáme růžice.
3
Mango oloupeme, nakrájíme na kostičky a pěnu obložíme. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami, pocukrujeme a posypeme kakaovým práškem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Čokoládová tofu pěna

Čokoládová tofu pěna

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Annis | 6. 4. 2015 16:03

    Prosím o radu, šlehala jsem asi na moc vysoké otáčky :-( zdrclo se to, jsou v tom malé hrudky..jde to ještě nějak opravit? :( díky

  • hmm | 9. 1. 2012 14:21

    a vařila jsi tu čokoládu ve vodní lázni nesmí se vařit na sporáku nad přímým ohněm jinak z toho nebu nic... :-)

  • recepty 73 | 25. 5. 2010 13:13

    :-((,nevím,kde se stala chyba,ale zázrak se nekonal:-(( .Postupoval jsem dle receptu, výsledek=sražené bílé cosi :-o .Vyzkouším ještě tu pěnu kde se rozpuštěná čokoláda vlévá do smetany a mixuje ;-) ,snad se zadaří... .Jiří

  • Iva M. | 2. 6. 2008 19:29

    Jednoduché, sladučké, veľmi chutné. Namiesto manga, ktoré nei je moje obľúbené, som použila nektarinku. Akurát tá konzistencia bola iná, ako som očakávala - skôr ako puding než pena. Každopádne skvelý dezert.

  • Tereza Ševečková | 22. 2. 2006 11:01

    Ani nevím jak to chutná, ale vypadá to skvěle !!!:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Čokoládová pěna
Moučníky Dopolední svačina Svačina Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Kakao Mango Pomerančový likér Smetana ke šlehání
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Krůtí s rýžovými nudlemi

Krůtí s rýžovými nudlemi

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Spaghetti con polpettini

Spaghetti con polpettini

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

40 minut
Houbové ragú s nudlemi

Houbové ragú s nudlemi

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

29
Dršťková z bedel
Dršťková z bedel
23
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
18
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…
18
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
17
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Nestárnoucí divoška Kate Mossová (51): Z večírku ji museli táhnout!

Nestárnoucí divoška Kate Mossová (51): Z večírku ji museli táhnout!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Další doporučené recepty:

Bigos
Bigos
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda se skořicí
Bílá čokoláda se skořicí
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá pizza s cuketou
Bílá pizza s cuketou
Bílá polévka s divokým kořením
Bílá polévka s divokým kořením
  • Recepty.cz
  • Bílá čokoládová pěna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact