Čokoládu rozlámeme na malé kousky. Při mírné teplotě ji rozpustíme ve smetaně s likérem. Nevaříme! Směs nalijeme do mísy, přikryjeme průsvitnou fólií a uložíme přes noc do chladničky. Krátce před podáváním směs našleháme do pěny metlou nebo ručním šlehačem nastaveným na nejnižší stupeň, aby se do krému dostalo co nejvíce vzduchu.
2
Z pěny buď vypichujeme noky nebo ji naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a na dezertní talířky stříkáme růžice.
3
Mango oloupeme, nakrájíme na kostičky a pěnu obložíme. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami, pocukrujeme a posypeme kakaovým práškem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Annis
|6. 4. 2015 16:03
Prosím o radu, šlehala jsem asi na moc vysoké otáčky :-( zdrclo se to, jsou v tom malé hrudky..jde to ještě nějak opravit? :( díky
hmm
|9. 1. 2012 14:21
a vařila jsi tu čokoládu ve vodní lázni nesmí se vařit na sporáku nad přímým ohněm jinak z toho nebu nic... :-)
recepty 73
|25. 5. 2010 13:13
:-((,nevím,kde se stala chyba,ale zázrak se nekonal:-(( .Postupoval jsem dle receptu, výsledek=sražené bílé cosi :-o .Vyzkouším ještě tu pěnu kde se rozpuštěná čokoláda vlévá do smetany a mixuje ;-) ,snad se zadaří... .Jiří
Iva M.
|2. 6. 2008 19:29
Jednoduché, sladučké, veľmi chutné. Namiesto manga, ktoré nei je moje obľúbené, som použila nektarinku. Akurát tá konzistencia bola iná, ako som očakávala - skôr ako puding než pena. Každopádne skvelý dezert.
Tereza Ševečková
|22. 2. 2006 11:01
Ani nevím jak to chutná, ale vypadá to skvěle !!!:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)